Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Στους 22 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Στους 22 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη διέταξε την άμεση εκκένωση περιοχών που έχουν πληγεί σκληρά από τη φονική κακοκαιρία.

Σε 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν ν’ αναζητούν έξι αγνοούμενους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Marko Djurica).

Καταστράφηκαν δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε χθες Τρίτη την άμεση εκκένωση των περιοχών Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία.

«Ο αριθμός των νεκρών στο καντόνι Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέρχεται σε 19», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Aλλοι τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην κεντρική Βοσνία.

Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη χώρα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και να δυσχεραίνεται η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Θάφτηκε στις λάσπες

Διασώστες εξακολουθούν ν’ αναζητούν τέσσερις αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Γιαμπλάνιτσα και άλλους δύο στο Κόνιτς, ενημέρωσαν οι αρχές.

Η κοινότητα Ντόνια Γιαμπλάνιτσα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο, έχει υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την κακοκαιρία. Το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά σε λατομείο, έχει θαφτεί κάτω από λάσπη και βράχους.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά αλλά γεμίζει τα δημόσια ταμεία - Η πρωτοκαθεδρία των έμμεσων φόρων

Και το 2025, όπως και το 2024, τα έσοδα από τον ΦΠΑ θα υπερβούν τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος με βάση το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό. Οι έμμεσοι φόροι θα εξακολουθήσουν να βαρύνουν περισσότερο τους πολίτες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024