Σε 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν ν’ αναζητούν έξι αγνοούμενους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Marko Djurica).

Καταστράφηκαν δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ενόψει ισχυρών βροχοπτώσεων που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε χθες Τρίτη την άμεση εκκένωση των περιοχών Γιαμπλάνιτσα και Κόνιτς, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία.

«Ο αριθμός των νεκρών στο καντόνι Ερζεγοβίνης-Νερέτβα ανέρχεται σε 19», ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Aλλοι τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην κεντρική Βοσνία.

Δρόμοι, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη χώρα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ν’ αποκλειστεί η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και να δυσχεραίνεται η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Θάφτηκε στις λάσπες

Διασώστες εξακολουθούν ν’ αναζητούν τέσσερις αγνοούμενους στην ευρύτερη περιοχή της Γιαμπλάνιτσα και άλλους δύο στο Κόνιτς, ενημέρωσαν οι αρχές.

Η κοινότητα Ντόνια Γιαμπλάνιτσα, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο, έχει υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την κακοκαιρία. Το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά σε λατομείο, έχει θαφτεί κάτω από λάσπη και βράχους.

Πηγή: ΑΠΕ