Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μην ζηλεύεις ποτέ την τύχη του άλλου

Μην ζηλεύεις ποτέ την τύχη του άλλου

Η τραγική ιστορία του Τζόρτζ Μπάλντοκ, μας επαναφέρει με σκληρό τρόπο στην πραγματικότητα

Η ζήλεια είναι ανθρώπινο συναίσθημα και πολλές φορές δεν μπορείς να το ελέγξεις. Τις περισσότερες φορές βγαίνει αυθόρμητα και δυστυχώς η υπερέκθεση στα social media των ανθρώπων καλλιεργεί ακόμα πιο εύκολα αυτό το αρνητικό συναίσθημα το οποίο στη ουσία – όταν δεν είναι ελεγχόμενη η ζήλεια – αποτελεί σαράκι για αυτόν που την έχει αλλά και για τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο υπερτυχερός που κέρδισε τα 18+ εκατομμύρια στο τζόκερ, ο διάσημος ηθοποιός ή τραγουδιστής που έχει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω του, εκατομμύρια ακολούθους στα social και εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του. Ο φημισμένος ποδοσφαιριστής ή μπασκετμπολίστας που έχει όλα τα χρήματα του κόσμου και μια πολύ όμορφη οικογένεια ζώντας σε ένα σπίτι παλάτι.

Η τραγική ιστορία του Μπάλντοκ και η πραγματικότητα

Όλοι οι παραπάνω είναι εύκολοι…στόχοι για κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί να ελέγξει τη ζήλεια του και μακαρίζει την τύχη του άλλου, λέγοντας γιατί όχι σε μένα.

Όμως είναι απαράβατος όρος και κανόνας, να μην ζηλεύεις την τύχη (και μοίρα μαζί) του διπλανού σου. Όχι για λόγους ηθικής μόνο, αλλά κυρίως γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η μοίρα στον κάθε άνθρωπο.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε όλα τα λεφτά και τη δόξα του κόσμου, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα τα χάριζε μονομιάς αρκεί να είχε πίσω τον πολυαγαπημένο του γιό Αλέξανδρο, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μόλις στα 25 του χρόνια.

Η Βανέσα Μπράιαντ ζει με την οικογένεια της σε ένα από τα πιο όμορφα και ακριβά σπίτια του Λος Αντζελες, έχοντας τρομερή οικονομική άνεση, επιχειρήσεις και πολυτελή αυτοκίνητα στην κατοχή της. Όλα αυτά δεν μπορούν να φέρουν πίσω τον πολυαγαπημένο της 42 χρονο Κόμπι Μπράιαντ και την 13χρονη κόρη της Τζιάνα Μαρία ή Τζίτζι που βρήκαν φρικτό θάνατο μαζί με άλλους 7 ανθρώπους μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου με το οποίο πετούσαν.

Ο Μάικλ Φέλπς, ο κορυφαίος ολυμπιονίκης όλων των εποχών με 28 ολυμπιακά μετάλλια – εκ των οποίων τα 23 χρυσά – στην κολύμβηση ευτυχώς είναι εν ζωή, αλλά έφτασε κοντά στο θάνατο και στην καταστροφή από την κατάθλιψη που αποδείχθηκε ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος και πιο δύσκολος αντίπαλός του καθώς στις πισίνες ήταν ανίκητος. Πάλεψε με αυτήν, την ξεπέρασε σε ένα βαθμό και συνεχίζει τη ζωή του.

Η Σιμόν Μπάιλς των 11 ολυμπιακών μεταλλίων στη γυμναστική (τα 7 χρυσά) και από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών αναγκάστηκε να αποσυρθεί στους αγώνες του Τόκιο γιατί δεν άντεξε ψυχολογικά να ξεπεράσει όλα αυτά που είχε βιώσει, κυρίως από τον γιατρό-τέρας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, που για πολλά χρόνια είχε κακοποιήσει δεκάδες αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής.

Τώρα η πρόσφατη τραγική ιστορία του Τζόρτζ Μπάλντοκ, μας επαναφέρει άμεσα και με τον πιο σκληρό τρόπο στην ωμή πραγματικότητα, που στέλνει το μήνυμα:

«Μην ζηλεύεις ποτέ την τύχη του άλλου»

Only in

Ξεκινά στο ΣτΕ η «μάχη» για το ύψος των κτιρίων - Οι 6 άξονες της δίκης

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους προσφεύγοντες και όχι μόνο, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024