Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα σε Louis Vuitton και Red Bull

Η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα σε Louis Vuitton και Red Bull

Η Red Bull, σε συνεργασία με την οικογένεια Arnault (Moët Hennessy Louis Vuitton), ετοιμάζεται να αποκτήσει μερίδιο στην Paris F.C

Η Red Bull, σε συνεργασία με την οικογένεια Arnault (LVMH), ετοιμάζεται να αποκτήσει μερίδιο στην Paris F.C., μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα L’Équipe, το 55% των μετοχών θα ανήκει στους Arnault, ενώ η Red Bull θα κατέχει αρχικά το 15%, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου με επενδύσεις που θα φτάσουν τα 200-300 εκατομμύρια ευρώ. Ο απώτερος στόχος είναι η άνοδος της Paris F.C. στη Ligue 1 και η μακροχρόνια συμμετοχή του στο Champions League.

Η Red Bull και η οικογένεια Arnault (ιδιοκτήτες της LVMH, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ειδών πολυτελείας παγκοσμίως) θέλουν να κάνουν παγκόσμιο brand τη μικρή παριζιάνικη ομάδα. Ο σύλλογος που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας (Ligue 2) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, πρόκειται να αλλάξει χέρια μέσω μιας στρατηγικής συμφωνίας που στοχεύει να φέρει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η Paris F.C. να καταστεί ανταγωνιστικός στη Ligue 1 και να εδραιωθεί στο Champions League. Η Red Bull, η οποία ήδη ελέγχει επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η Red Bull Σάλτσμπουργκ και η RB Λείψεία, θα αποκτήσει αρχικά το 15% των μετοχών της ομάδας. Η οικογένεια Arnault, μέσω της LVMH, θα είναι ο κύριος μέτοχος με το 55%, ενώ ο σημερινός πλειοψηφικός μέτοχος, Pierre Ferracci, θα διατηρήσει το 30% έως το 2027, όταν και θα το πωλήσει.

Η είσοδος της Red Bull στην Paris F.C. δείχνει τη φιλοδοξία της να ενισχύσει την παρουσία της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αξιοποιώντας την επιτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζει με τις υπόλοιπες ομάδες της. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η Red Bull δεν θα είναι ο κύριος μέτοχος, κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου θα ληφθούν κυρίως από την οικογένεια Arnault.

Ο σύλλογος Paris F.C., που ιδρύθηκε το 1969, δεν έχει καταφέρει να ανέβει στη Ligue 1 εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Παρά τις προσπάθειες και τις επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής επενδυτών από το Μπαχρέιν το 2020, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Η είσοδος της Red Bull και της LVMH αναμένεται να αλλάξει αυτό το σκηνικό, με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που περιλαμβάνει αύξηση του προϋπολογισμού στα 200-300 εκατομμύρια ευρώ.

Η φιλοδοξία είναι να δοθεί νέα ώθηση στην Paris F.C. ώστε να γίνει ανταγωνιστικός κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό του, την Paris Saint-Germain (PSG), και να ανέβει στη Ligue 1. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές μεταγραφές, όπως οι Maxime Lopez και Jean-Philippe Krasso, ενώ ο σύλλογος έχει επενδύσει σε ένα προϋπολογισμό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για να προετοιμαστεί για την άνοδο.

Ο ρόλος του Κλοπ

Όσον αφορά τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανακοινώθηκε ως νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της Red Bull την ίδια μέρα που έγινε γνωστή η συμφωνία με την Paris F.C., παραμένει ασαφές το κατά πόσο θα έχει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις του συλλόγου. Ωστόσο, η εμπλοκή της Red Bull δημιουργεί προοπτικές για πιο στενή συνεργασία και υποστήριξη από τον Γερμανό τεχνικό, καθώς η εταιρεία δεν θα έχει τον έλεγχο, αλλά θα συνεισφέρει στις αναπτυξιακές στρατηγικές.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Red Bull να επεκτείνει την επιρροή της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει μια σειρά από δυναμικές ομάδες που θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε κορυφαία επίπεδα. Σε συνεργασία με την οικογένεια Arnault, το μέλλον του Paris F.C. φαίνεται λαμπρό, με στόχο να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Γαλλίας. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση των Αράβων της Παρί Σεν Ζερμέν.

Only in

Γιώργος Σεφέρης: «Ούτις»

Τέλος πάντων, μιλούμε την ίδια γλώσσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024