Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τυφώνας Μίλτον: Βετεράνος μετεωρολόγος βάζει τα κλάματα on air περιγράφοντας τη δύναμη του ακραίου φαινομένου

Τυφώνας Μίλτον: Βετεράνος μετεωρολόγος βάζει τα κλάματα on air περιγράφοντας τη δύναμη του ακραίου φαινομένου

Ο βετεράνος μετεωρολόγος από τη Φλόριντα, Τζον Μοράλες, έβαλε τα κλάματα σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που αναφερόταν τη δύναμη και το μέγεθος του του ακραίου φαινομένου - O τυφώνας Μίλτον επελαύνει

Μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έχουν καταγραφεί στον Κόλπο του Μεξικού κινείται προς τη δυτική ακτή της Φλόριντα και αναμένεται να αγγίξει τη στεριά το βράδυ της Τετάρτης. Ο Τυφώνας Μίλτον ετοιμάζεται να σαρώσει τη Φλόριντα καθώς απέχει λιγότερο από 180 χιλιόμετρα από τις ακτές, ενώ οι δραματικές προειδοποιήσεις για εκκένωση συνεχίζονται.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) ο τυφώνας Μίλτον συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χλμ./ώρα, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον πέντε ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν στη νότια Φλόριντα νωρίς το απόγευμα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ περιέγραψε τον «Μίλτον» ως «καταστροφικό» και «επικίνδυνο» μεγάλο τυφώνα

Χιλιάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στις δραματικές εκκλήσεις των αρχών, εκκένωσαν την περιοχή. Οι ΝΥΤ μεταδίδουν εικόνες απόκοσμης σιωπής στις παραθαλάσσιες συνοικίες γύρω από τον κόλπο της Τάμπα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο βίντεο, ο βετεράνος μετεωρολόγος από τη Φλόριντα, Τζον Μοράλες, έβαλε τα κλάματα σε ζωντανή μετάδοση, την ώρα που αναφερόταν τη δύναμη και το μέγεθος του τυφώνα Μίλτον που σαρώνει την αμερικανική πολιτεία

Κάτοικοι γέμισαν τα ξενοδοχεία και τα καταφύγια έξω από τις ζώνες εκκένωσης, αντιμετωπίζοντας μια τεταμένη μέρα επιδείνωσης των συνθηκών ενόψει των σφοδρών καιρικών φαινομένων από τον «Μίλτον».

Βάσει των προβλέψεων, το μάτι της καταιγίδας θα χτυπήσει κάπου κοντά στη Σαρασότα με μια καταστροφική καταιγίδα, με τα νερά να φτάνουν έως και τα 4,5 μέτρα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η πρόγνωση έδειχνε ότι η καταιγίδα στρέφεται ελαφρώς νότια της Τάμπα, προς τη Σαρασότα ενώ οι αξιωματούχοι της πόλης παρότρυναν τους κατοίκους το πρωί να φύγουν.

Οι μετεωρολόγοι λένε επίσης ότι ο «Μίλτον» μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ισχυρών καταιγίδων και να προκαλέσει ανεμοστρόβιλους σε μέρη του κέντρου και του νότου της πολιτείας.

Εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν ήδη τα σπίτια τους. Οσοι έφυγαν βόρεια αντιμετώπισαν μποτιλιαρισμένους αυτοκινητόδρομους και μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τις ανάγκες της πολιτείας. «Ο,τι ζητήσαμε, η διοίκηση το ενέκρινε», υπογράμμισε.

Περίπου 8.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς θα ενεργοποιηθούν, πρόσθεσε ο κυβερνήτης, αποκαλώντας την πιθανώς τη «μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία του κράτους ενόψει μιας καταιγίδας».

Επέλαση

Ο τυφώνας «Μίλτον» «καλπάζει» προς τις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα. Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης η καταιγίδα βρισκόταν στα όρια της μητροπολιτικής περιοχής του κόλπου της Τάμπα, όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατ. άνθρωποι.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ περιέγραψε τον «Μίλτον» ως «καταστροφικό» και «επικίνδυνο» μεγάλο τυφώνα, με μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 260 χλμ./ώρα, που τον τοποθετεί στο υψηλότερο επίπεδο της πενταβάθμιας κλίμακας Saffir-Simpson.

Only in

Να γυρίζαμε πίσω τον χρόνο φίλε…

Το πρώτο ντέρμπι του Τζόρτζ Μπάλντοκ που έζησε με χαρά και ανυπομονησία να το ξαναζήσει, η αγάπη του για την ελληνίδα γιαγιά του, η περηφάνια που φόραγε το εθνόσημο και η σκληρή μοίρα ενός ήρεμου παιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024