Φωτογραφημένη από την Άννι Λίμποβιτς και με την υπογραφή της σιδηράς κυρίας του περιοδικού Αν Γουίντουρ, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου Κάμαλα Χάρις είναι η ισχυρή γυναίκα που έχει επιλέξει η αμερικανική έκδοση της Vogue για το digital cover Οκτωβρίου.

Στο πρόσωπο της 59χρονης και πρώην δικαστικού, το περιοδικό βλέπει μια ιδεατή «υποψήφια των καιρών μας» -κάτι που επιβεβαιώνει στο editorial της η Γουίντουρ. Η συνήθως απολιτίκ Γουίντουρ υπογραμμίζει την επιλογή και στηρίζει χωρίς περιστροφές την αντιπρόεδρο.

Το αφιέρωμα στη Χάρις περιλαμβάνει πληθώρα βιογραφικών ανέκδοτων, στην πλειονότητά τους ήδη γνωστά χωρίς κάποια μεγάλη πολιτική ή προσωπική αποκάλυψη.

Στη φωτογράφιση που έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου, η Χάρις φοράει ένα κοστούμι της Gabriela Hearst και τα ίδια σκουλαρίκια Tiffany που είχε φορέσει κατά τη διάρκεια της συζήτησής της με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ είχαν συζητηθεί και είχαν γίνει αφορμή για πληθώρα θεωριών συνωμοσίας, καθώς κάποιοι υποστήριζαν πως περιείχαν ακουστικά κρυμμένα σε σχήμα μαργαριταριού.

Η Γάζα και οι αμβλώσεις

Αναφερόμενη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, η αντιπρόεδρος, που πραγματοποιεί μια κεντρώα και μετριοπαθή προεκλογική εκστρατεία, εξακολουθεί να εμφανίζεται εξαιρετικά προσεκτική.

«Δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η κατάσταση σε τέσσερις μήνες», δήλωσε η ίδια. Την ίδια στιγμή η σύρραξη στη Γάζα, την οποία πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ ένα χρόνο, έχει επεκταθεί στον Λίβανο, με την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή η Δημοκρατική υποψήφια που εκτιμούν πολλοί δηλωμένοι Ρεπουμπλικανοί, συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Παλαιστινίων όπως κάνει από τον Ιούλιο -όταν και μπήκε επίσημα στον προεκλογικό αγώνα.

«Μια διοίκηση Χάρις -μιλώντας για εμένα στο τρίτο πρόσωπο δεν με κάνει να νιώθω πολύ άνετα-, θα επιχειρήσει να διατυπώσει αυτές τις διαστάσεις και να παράγει έναν λόγο που θα αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και τις λεπτές διαφορές σχετικά με το τι συμβαίνει στην περιοχή», λέει η Χάρις στη Vogue, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω εξηγήσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Στο άρθρο του, ο Nathan Heller επικεντρώνεται σε θέματα όπως η ένοπλη βία, η πράσινη ενέργεια και οι αμβλώσεις.

Η αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε να επαναφέρει τον νόμο Roe v. Wade, το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Στο αφιέρωμα συνεργάτες της Χάρις την περιγράφουν ως μια γυναίκα ηγέτη που «θα δουλέψει πάντα σκληρά για να βρει λύσεις».

Για δεύτερη φορά

Η αντιπρόεδρος, πρώτη μαύρη και ινδικής καταγωγής γυναίκα σε αυτήν τη θέση, είχε ήδη κοσμήσει το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, κατά την άφιξή της στον Λευκό Οίκο.

Γνωρίζοντας την επιρροή και την επιδραστικότητα του κόσμου του θεάματος, η Χάρις έχει επενδύσει πολύ στη showbiz και την creators economy για την πορεία της προς τον Λευκό Οίκο.

Πρόσφατα συμμετείχε σε μια εκπομπή της «πάπισσας» της αμερικανικής τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρι, κατά τη διάρκεια της οποίας πλειάδα αστέρων του Χόλιγουντ είχαν παρέμβει για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της.