Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αρετή Παληού: Ομόφωνα ένοχος για ασέλγεια ο πασίγνωστος δικηγόρος – Τι δηλώνει ο συνήγορος της Αρετής στο in

Αρετή Παληού: Ομόφωνα ένοχος για ασέλγεια ο πασίγνωστος δικηγόρος – Τι δηλώνει ο συνήγορος της Αρετής στο in

Ένοχο κρίθηκε ακόμη ένα πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον της Αρετής Παληού που επίσης ήταν κατηγορούμενος στο δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε ομόφωνα ένοχο αργά το βράδυ της Πέμπτης τον πασίγνωστο δικηγόρο που κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος της Αρετής Παληού.

Η εικοσιτετράχρονη σήμερα Αρετή Παληού είχε κατηγορήσει τον πασίγνωστο 64χρονο δικηγόρο για ασελγείς πράξεις σε βάρος της όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντάς του, ποινή κάθειρξης 10 έτη χωρίς αναστολή.

Ένοχο κρίθηκε ακόμη ένα πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον της Αρετής που επίσης ήταν κατηγορούμενος στο δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Το χρονικό

Ο εξηντατετράχρονος δικηγόρος είχε αρχικά παραπεμφθεί για βιασμό σε βάρος της (δεκατετράχρονης τότε) ανήλικης Αρετής Παληού ωστόσο στη συνέχεια το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί ήδη αμετάκλητα, για τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η Ποινή που του επιβλήθηκε έρχεται να προστεθεί στις ποινές που του έχουν επιβληθεί από άλλη δική καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για άλλη υπόθεση σε 45 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδελφών, ηλικίας (τότε) 9 και 11 ετών.

Ο συνήγορος της Αρετής Παληού , Βίκτωρας Στεφανοπουλος, μιλά στο IN για τη δικαίωση της εντολέως του:

«Πρόκειται για μια τεράστια δικαίωση όχι μόνο για την Αρετή αλλά και για όλες Τις κοπέλες που δεν έχουν βρει ακόμα το θάρρος να μιλήσουν για όσα βιώνουν. Η απόφαση του μικτού ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αποτελεί ξεκάθαρα ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχεια».

Ο συνήγορος της Αρετής Παληού, Βίκτωρας Στεφανοπουλος

Only in

Ο Κασσελάκης δηλώνει πρόεδρος, η πλειοψηφία τον πάει για διαγραφή και ο Πολάκης τον θέλει αντίπαλο

Σε πόλεμο φθοράς μέχρι τελικής πτώσης έχουν ριχτεί τα δυο στρατόπεδα με τον Κασσελάκη να τραβά το σχοινί στα άκρα και την πλειοψηφία να οδεύει αποφασισμένη για τη διαγραφή του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024