Στον ανακριτή ανηλίκων οδηγήθηκε σήμερα τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 28χρονου ξάδελφού τους στην Κυψέλη, όπου απολογήθηκαν και πλέον τα δύο αδέρφια -ηλικίας 17 και 19 ετών- αναμένουν την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση.

Τι είπαν στην απολογία τους

Ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς, πως εκείνος ήταν που σκότωσε τον 28χρονο και ο 19χρονος αδερφός του, ισχυρίστηκε πως ήταν συνεργός στη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια προανακριτικά ισχυρίστηκαν ότι όταν ακόμα ζούσαν στην Αλβανία και ήταν μικρά παιδιά, ο 28χρονος ξάδερφός τους τους κακοποιούσε σεξουαλικά, όταν ήταν 4 και 6 ετών. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα προσπάθησαν να το ξεχάσουν και να προχωρήσουν στις ζωές τους.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έφτασε στην Ελλάδα και ο ξάδερφος, τον οποίο κατηγορούν για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος τους. Όταν τον είδαν τους «ξύπνησαν» άσχημες μνήμες και προχώρησαν στη δολοφονία του, είπαν τα κατηγορούμενα αδέρφια.

«Μας κακοποιούσε όταν ήμασταν μικρά, ξύπνησαν άσχημες μνήμες και μας όπλισαν το χέρι»

«Όταν ήμασταν μικροί και μέναμε στην Αλβανία, ο ξάδελφός μου μας παρενοχλούσε – τόσο εμένα όσο και τον αδελφό μου – σεξουαλικά χωρίς τη θέλησή μας. Από τότε δεν τον είχα ξαναδεί, αλλά περιστασιακά μου έστελνε μηνύματα στο Instagram και με ρωτούσε τι κάνω. Το βράδυ της Δευτέρας μας ζήτησε να βρεθούμε όλοι μαζί στην Κυψέλη. Εγώ είχα μαζί μου ένα μαχαίρι για ασφάλεια. Δεν θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι όμως, ότι κρατούσα το μαχαίρι και του επιτέθηκα», είπε ο 17χρονος.

Την κακοποίηση επιβεβαιώνουν άτομα το οικογενειακό τους περιβάλλον

Η σύντροφος του 19χρονου αλλά και οι γονείς τους, αναφέρθηκαν σε όσα τους είχαν αποκαλύψει τα δύο παιδιά, ότι δηλαδή στα 4 και στα 6 τους χρόνια είχαν υποστεί κακοποίηση από τον 28χρονο ξάδερφό τους. Όλοι δήλωσαν ότι ήξεραν τι συνέβαινε.

Η μητέρα τους ήταν υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε να τον καταγγείλουν. Ο πατέρας, αντιθέτως, είχε ενδοιασμούς γιατί το θύμα ήταν ανιψιός του και δεν ήθελε να προχωρήσουν σε καταγγελία εναντίον του.

Αίσθηση από την πρώτη στιγμή είχαν προκαλέσει τα λόγια του πατέρα των δύο αδερφών.

«Επικοινώνησα με τον ανιψιό μου και τον ρώτησα αν αληθεύουν αυτά που μου είπαν τα παιδιά μου ότι τους έκανε. Εκείνος παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε τα περισσότερα, λέγοντας μου ΄’ήταν λάθη που κάναμε παιδιά’».

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος είναι σπουδαστής σε πανεπιστήμιο, ενώ ο 17χρονος φοιτά στην τρίτη Λυκείου και προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.