Συνταγή: Κρέπα με σοκολάτα, μπανάνα, φουντούκια και γκρανόλα
Μια συνταγή - πείραμα για το απόλυτο σνακ του Σαββατοκύριακου.
Κρέπα, η: ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα.
Σε αυτόν τον κόσμο μας έβλαλε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Ο γνωστός σεφ παραδέχθηκε ότι είναι μια συνταγή – πείραμα, καθώς «δεν έχω καταφέρει ποτέ να πετύχω κρέπα στο τηγάνι», όπως είπε με αρκετές δόσεις χιούμορ. Όπως και να έχει, η κρέπα σοκολάτα είναι με διαφορά το απόλυτο σνακ του Σαββατοκύριακου.
Υλικά
100 γρ, γκρανόλα
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
3 μπανάνες
100 γρ. αλεύρι
40 γρ. ζάχαρη (κρυσταλική)
2 αυγά
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
250 γρ, κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 ml κρέμα γάλακτος
Το μυστικό
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαδικασία
Για τη γέμιση:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και τα φουντούκια. Κόβουμε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια, τη προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, δύο αυγά, λίγο βούτυρο λιωμένο, μια πρέζα αλάτι, γάλα (με το μάτι) και ανακατεύουμε, ώστε να πετύχουμε τη σωστή ρευστότητα και ελαστικότητα.
Εκτέλεση κρέπας:
Σε ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο για να λιώσει, προσθέτουμε το μείγμα της ζύμης και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, μέχρι που το μείγμα να ψηθεί.
Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε τη γέμιση, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε ως γαρνιτούρα γκρανόλα και σοκολάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις