Η απειλή της διαγραφής από την πλευρά της πλειοψηφίας έβγαλε τον Στέφανο Κασσελάκη στο προσκήνιο ο οποίος μετά το εξώδικο όχι μόνο δηλώνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αναγνωρίζει και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο.

Με το εξώδικο πάνω στο τραπέζι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τον κ. Κασσελάκη να συνεχίζει τις προκλήσεις την ώρα που οι οπαδοί του και ο τα μέλη της ΚΕ που τον στηρίζουν επιδίδονται σε κάλεσμα για αποχή από τη συνεδρίαση με στόχο να σπάσουν την απαρτία και να μπλοκάρουν τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του.

Ο Παύλος Πολάκης δεν θέλει τη διαγραφή του, ωστόσο η χθεσινή συνέντευξή στον ΑΝΤ1 ενδέχεται να προκαλεί και δεύτερες σκέψεις στο στρατόπεδό του καθώς ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να προσανατολίζεται σε ένα Συνέδριο αρένα κατά το οποίο θα επιδιώξει να ανατρέψει την έκτπωσή του από τη θέση του προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος φθοράς είναι διαρκής και το χάσμα είναι το τόσο βαθύ που και τα τρια στρατόπεδο που αναμετρώνται είναι αποφασισμένα παρά το καθοδικό σπιράλ ρευστοποίησης και πλήρους απαξίωσης του κόμματος να φτάσουν μέχρι τέλος σε μια αναμέτρηση με χαρακτηριστικά «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

«Είμαι πρόεδρος»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε ό,τι μπορούσε για να το βάλει στην κούρσα ηγεσίας κάτι που πέτυχε παρά το φιάσκο της συνάντησης των 5 υποψηφίων. Η επανεμφάνισή του στην Κουμουνδούρου ήταν το πρώτο βήμα καθώς για πρώτη φορά ο κ. Κασσελάκης κάθισε στο ίδιο τραπέζι με κάποιον υποψήφιο ενώ στη συνέντευξή του δεσμεύτηκε ότι θα πάει σε εκλογές τουλάχιστον τρεις φορές, αφού όμως πρώτα στο Συνέδριο αποκατασταθεί στο αξίωμά του.

«Είναι αυτονόητο ότι το Συνέδριο πρέπει να αποφανθεί» είπε ο κ. Κασσελάκης για να προσθέσει ότι «θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί».

Κλιμάκωσε μάλιστα απέναντι στον Σωκράτη Φάμελλο στην υποψηφιότητά του οποίου συσπειρώνονται στελέχη του κόμματος που ζητούν τη διαγραφή του χαρακτηρίζοντάς μάλιστα αυταρχικές τις απόψεις τόσο του ίδιου όσο και της Πολιτικής Γραμματείας που τον κήρυξε έκπτωτο.  «Προσωπικές απόψεις δεν αναιρούν το καταστατικό και απόψεις ότι τα όργανα ερμηνεύουν αυθεντικά είναι αυταρχικές απόψεις» είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας μέτωπο απέναντι στον πρώην πρόεδρο της ΚΟ.

Πρόβα Συνεδρίου στην ΚΕ

Η πλειοψηφία πάντως ψάχνει τον απαραίτητο αριθμό μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να πιάσει και την απαρτία των μελών. Τίποτα ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο τα μέλη του οργάνου από την επαρχία να κάνουν τα έξοδα για τρίτη φορά και έρθουν στην Αθήνα από την επαρχία.

Όλα είναι στον αέρα ωστόσο «ΚΕ Κασσελάκη» προσανατολίζεται σε δυναμική κινητοποιήσει και να απέχει από τη Συνεδρίαση με στόχο να μην συμπληρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία των μελών στο όργανο, άρα να μην υπάξει απαρτία και να μπλοκαριστεί η απόφαση της διαγραφής ή του αποκλεισμού του κ. Κασσελάκη από υποψήφιος πρόεδρος.

Ο κ. Κασσελάκης στο ορατό ενδεχόμενο να αποκλειστεί από υποψήφιος κλιμάκωσε τις προκλήσεις του λέγοντας πως αυτές δεν είναι δημοκρατικές αντιλήψεις για να ακυρώσει εκ προοιμίου την όποια απόφαση της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπή του Σαββάτου. «Φυσικά και μπορεί η ΚΕ να ακυρώσει την υποψηφιότητα, αλλά το Συνέδριο μπορεί να την ξανακυρώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Τα sms που έφυγαν προς τα μέλη της μειοψηφίας που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη αλλά και οπαδούς να έρθουν φωνάξουν συνθήματα για τον κ. Κασσελάκη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προβοκάτσιες ωστόσο δεν πείθουν την πλειοψηφία ότι δεν είναι ο ίδιος πίσω.

Οι  αντιφατικές τοποθετήσεις του κ.Κασασελάκη δεν μένουν ασχολίαστε καθώς όπως σημειώνουν από το πλειοψηφικό μπλοκ ενώ οι υποστηρικτές του τρομοκρατούν τα μέλη της ΚΕ, ο Κασσελάκης εμφανίζεται ως προστάτης της ελεύθερης βούλησης των μελών της ΚΕ, αυτών που επίσης ο ίδιος είχε αποκαλέσει κουκουλοφόρους.

Πρόκειται όπως σημειώνουν για κλασικές τραμπικές μεθόδους όπως αναφέρουν που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Αυτά ενώ ο κ. Κασσελάκης δήλωνε με σθένος «είμαι Αριστερός» επιχειρώντας να μαζέψει δηλώσεις του όπως για το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ή για την «Ιερά συμμαχία του ΝΑΤΟ».

H ανάρτηση του Καρανίκα

Τον προσχηματικο χαρακτήρα των επικλησεων του κ. Κασσελακη ξεγυμνώνει σύμφωνα με την πλειοψηφία η ανάρτηση του μέλους της ΚΕ Κασσελακη Νίκος Καρανίκας ο οποίος «προειδοποιούσε» την πλειοψηφία ότι θα βρει απέναντί της και αλλά μέλη και οπαδούς του πρώην προέδρου.

«Μην εκπλαγείτε αγαπημένα μου στελέχη αν δείτε αυτό το Σάββατο μπροστά σας στην Κεντική Επιτροπή, μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο.

«Κλειδί» ο Πολάκης

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι και αυτή την ώρα αν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μελών που θα έρθουν στην Κεντρική Επιτροπή για να πιαστεί η απόλυτη πλειοψηφία. Ρόλο κλειδί διαδραματίζει η στάση που θα κρατήσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραμείνει στην Αθήνα για τη συνεδρίαση καθώς έχει προγραμματίσει περιοδεία στον Άγιο Νικόλαο.

«Βαρετά πράγματα, άνευρα, κομπιάζοντα, τρικυμιώδη, πίσω μπρος, χωρίς ειρμό χωρίς γραμμή και χωρίς πρόγραμμα» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης για τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη δίνοντας ένα πρώτο στίγμα.

Τα 10 με 12 μέλη της ΚΕ που είναι πιστοί του σύμμαχοι σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση για μην φανεί ότι ο κ. Πολάκης παίζει το παιχνίδι της πλευράς Κασσελάκη για να σπάσει η απαρτία. Ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι άγνωστο τι θα πράξουν στην ψηφοφορία και αν θα συνταχθούν με την πλειοψηφία και το μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη.