Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η «εκτόξευση» της Ελλάδας μετά το έπος στο Γουέμπλεϊ – Σε ποια θέση βρίσκεται στο ranking της FIFA…

Η «εκτόξευση» της Ελλάδας μετά το έπος στο Γουέμπλεϊ – Σε ποια θέση βρίσκεται στο ranking της FIFA…

Μετά το τεράστιο «διπλό» στο «Γουέμπλεϊ» η Ελλάδα ανέβηκε σημαντικά στο ranking της FIFA ενώ πλέον θεωρείται φαβορι για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η τεράστια νίκη της Εθνικής με 2-1 επί της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» εκτός από το «3 στα 3» στον όμιλο μας «ανέβασε» κατά πολύ και στην ειδική κατάταξη της FIFA.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα πρόσθεσε 12 βαθμούς με το χθεσινό (10/10) «διπλό» και «σκαρφάλωσε» στην 22η θέση του ranking με 1481 βαθμούς και «συγκατοικεί» με την Ρουμανία.

Πέραν της χώρας μας σημαντική άνοδο έχει σημειώσει και η Νορβηγία που έφτασε τους 1480 ενώ αντίθετα, η Τσεχία έπεσε στην 24η με 1473.

Μοναδική «απειλή» για την χώρα μας είναι η Σκωτία που βρίσκεται στην 25η θέση της λίστας με 1462, αλλά αν η Εθνική πάρει το τρίποντο και στα δύο παιχνίδια με Ιρλανδία και Φινλανδία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τους Αγγλους την τελευταία αγωνιστική δεν γίνεται να πέσει κάτω από την 24η θέση. Έτσι η Εθνική θα εξασφαλίσει μια θέση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει θεωρητικά έναν μόνο «μεγαθήριο» στον όμιλο της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτοι των ομίλων στα προκριματικά παίρνουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ ενώ οι δεύτεροι θα έχουν την δεύτερη ευκαιρία κόντρα στους πρώτους των ομίλων στο Nations League.

Το «άλμα» της Εθνικής

Τα οφέλη την νίκης στο «Γουέμπλεϊ» δεν σταματούν εδώ.

Η Ελλάδα είναι πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο αφού έχει 68% πιθανότητες για την πρωτιά και 32% για τη δεύτερη θέση. Την ίδια στιγμή που η Αγγλία έχει πλέον 32% πιθανότητες για να τερματίσει αυτή στην πρώτη θέση του ομίλου.

Only in

Ποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ

Όσοι πιαστούν στην ψηφιακή παγίδα θα κληθούν να πληρώσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με διπλασιασμό των προστίμων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024