Στο εργοτάξιο του «Καμπ Νόου», ξέσπασε άγρια συμπλοκή μεταξύ περίπου 20 εργατών, που κατέληξε σε έξι τραυματισμούς. Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ Ρουμάνων και Αλβανών εργατών, που εργάζονται για υπεργολάβο. Οι Mossos d’Esquadra (τα ισπανικά ΜΑΤ) κλήθηκαν να παρέμβουν και οι υπεύθυνοι των έργων απέλυσαν τους εμπλεκόμενους.

Οι τραυματίες υπέστησαν ελαφριά τραύματα. Ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους ερευνώνται για την νομιμότητα των εγγράφων παραμονής και εργασίας τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο επεισόδιο στο συγκεκριμένο έργο.

Τέσσερις ημέρες αφότου η αντιπρόεδρος Έλενα Φορτ εξήρε την κατάσταση των εργασιών στο νέο Spotify Camp Nou, η δημοσιογράφος Anna Punsí ανέφερε για μια σφοδρή μάχη μεταξύ είκοσι εργαζομένων στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα που άφησε έξι τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ μιας ομάδας Ρουμάνων και Αλβανών εργατών, με τους Mossos d’Esquadra να πρέπει να επέμβουν για να αποφευχθεί μεγαλύτερο κακό. Μετά τον εντοπισμό των υπευθύνων για την αναταραχή, ο υπεύθυνος των έργων αποφάσισε να τους διώξει από το γήπεδο.

Πρόκειται για υπαλλήλους υπεργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει μέρος των εργασιών για την ανακατασκευή του «Καμπ Νόου».

Η αστυνομία της Βαρκελώνης πραγματοποιεί τις απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστώσει εάν οι άδειες διαμονής τους είναι νόμιμες και μπορούν να εργαστούν στην Ισπανία.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ασφάλεια του Spotify Camp Nou βρίσκεται στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας που προσέλαβε η Limak, η τουρκική πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση των εργασιών. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του τύπου που σημειώνεται στις εγκαταστάσεις του «Καμπ Νόου». Η πρώτη ήταν στις 11 το πρωί της 23ης Μαΐου όταν και αρκετοί εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συμπλοκή. Ο σύλλογος έχει καταθέσει τα παράπονά του στην εταιρεία για αυτού του είδους την κατάσταση, η οποία δυστυχώς συμβαίνει περισσότερο από το συνηθισμένο.

Οι διαφορές αυτές, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, πιθανόν σχετίζονται με προσωπικές ή επαγγελματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν και οδήγησαν σε φυσική σύγκρουση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις μετά τη συμπλοκή στο Camp Nou. Οι Mossos d’Esquadra κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη, αλλά μέχρι στιγμής οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απλώς απολύθηκαν από τα έργα. Ωστόσο, διεξάγονται έρευνες σχετικά με την νομιμότητα των εγγράφων παραμονής και εργασίας ορισμένων από τους εμπλεκόμενους.

Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν ελαφρά νοσηλεύτηκαν από το Σύστημα Επειγόντων Περιστατικών (ΣΕΜ). Αυτό το γεγονός συνέβη στην οδό Arístedes Maillol, ακριβώς μπροστά από την πόρτα του Spotify Camp Nou, έξω από το στάδιο. Ο σύλλογος εργάζεται με την προσδοκία να ολοκληρωθούν οι εργασίες του σταδίου το 2026, και επίσης εργάζεται έτσι ώστε η Μπαρτσελόνα να μπορεί να παίξει εκεί τους αγώνες της στο πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς.