Η ερμηνεία της καθήλωσε τον πλανήτη. Από τον πρώτο όροφο του Πύργου του Αϊφελ η Σελίν Ντιόν σαγήνευσε με τη φωνή της ερμηνεύοντας μοναδικά το «Hymne à l’amour» στο φινάλε της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η διάσημη καναδή καλλιτέχνις ερμήνευσε live το τραγούδι σύμβολο της Εντιθ Πιαφ σε αντίθεση με τη Lady Gaga και την Αγια Νακαμαμούρα που είχαν μαγνητοσκοπήσει τις εμφανίσεις τους για την αποφυγή πιθανών τεχνικών λαθών. Ή μήπως τελικά δεν έγινε έτσι;

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ανέβηκε στις πλατφόρμες η ερμηνεία της Σελίν Ντιόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ίδια ημέρα η εφημερίδα Liberation αμφισβήτησε πως τραγούδησε «ζωντανά».

Ειδικοί που ερωτήθηκαν σχετικά από τη γαλλική εφημερίδα ισχυρίζονται πως η Σελίν Ντιόν ερμήνευσε το «L’Hymne à l’amour» σε αναπαραγωγή, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι διοργανωτές πάντα υποστήριζαν ό,τι τραγούδησε «ζωντανά».

Η Liberation αναρωτιέται αν μας έχουν πει μια ελαφρώς αποδυναμωμένη εκδοχή της ιστορίας. Σε αντίθεση με ό,τι λέει η επίσημη εκδοχή, οι ειδικοί επιμένουν πως ήταν σε αναπαραγωγή η πρώτη εμφάνιση της καναδής τραγουδίστριας μετά από τέσσερα χρόνια από την ανακοίνωση ότι πάσχει από το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου.

Η προσπάθειά της στη βροχερή εκείνη ημέρα και η εντυπωσιακή της ερμηνεία συγκίνησε τον κόσμο, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Τομά Ζολί όπως και ο μουσικός διευθυντής Βικτόρ Λε Μασνέ, διαβεβαίωναν πως είχε τραγουδήσει «ζωντανά» σε εκείνη τη μαγική στιγμή.

Η δημοσιογραφική έρευνα εγείρει σοβαρές αμφιβολίες αν πράγματι συνέβησαν έτσι τα γεγονότα.

Στην ανάλυση που υποβλήθηκε από διάφορους εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν από τη Liberation, το ηχητικό κομμάτι προφανώς προσαρμόστηκε στο post-production. Με άλλα λόγια, σε αναπαραγωγή «χωρίς σκιά αμφιβολίας», σύμφωνα με τους ειδικούς. «Είναι αδύνατο αυτό που ακούμε να είναι ζωντανό», επιβεβαιώνει ένας απ’ αυτούς. «Οι κινήσεις, τα επίπεδα, η ακρίβεια, η συμπίεση…Αυτό που ακούω και αυτό που βλέπω είναι αναπαραγωγή», προσθέτει ηχολήπτης ο οποίος έχει ήδη συνεργαστεί με τη Σελίν Ντιόν.

Οι διοργανωτές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί αρνούμενοι να επιστρέψουν στο θέμα. Η ομάδα παραγωγής επικαλέστηκε ρήτρες εμπιστευτικότητας, ενώ η σπουδαία ερμηνεύτρια δεν απάντησε στα αιτήματα για συνεντεύξεις. Στα τέλη Ιουλίου ο Βικτόρ Λε Μασνέ διαβεβαίωνε σε άρθρο του στην Ouest-France πως η Σελίν Ντιόν ήταν «πραγματικά να τραγουδήσει», όταν η Lady Gaga και η Αγια Νακαμούρα για παράδειγμα, είχαν μαγνητοσκοπήσει τις εμφανίσεις τους στην τελετή έναρξης για να αποφύγουν πιθανά τεχνικά προβλήματα.

«Είχε αυτό το όνειρο να τραγουδήσει στον Πύργο του Αϊφελ, χωρίς αναπαραγωγή και η φωνή να είναι εκεί», υπογράμμιζε τον Σεπτέμβριο ο Τομά Ζολί στα γυρίσματα της εκπομπής C à Vous.