Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Συναγερμός για άνδρα σε κατάσταση αμόκ που πυρπόλησε κινηματογράφο γεμάτο θεατές

Γερμανία: Συναγερμός για άνδρα σε κατάσταση αμόκ που πυρπόλησε κινηματογράφο γεμάτο θεατές

Υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα στις αίθουσες - Αν και ο δράστης προκάλεσε συνολικά τρεις πυρκαγιές, οι Αρχές στη Γερμανία δεν «βλέπουν» τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την επίθεση

Η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα ο οποίος, σε κατάσταση αμόκ, προκάλεσε τρεις πυρκαγιές και επιχείρησε να βάλει φωτιά στο φουαγιέ κινηματογράφου στην πόλη Κρέφελντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, την ώρα μάλιστα που στις αίθουσες βρίσκονταν τουλάχιστον 150 άτομα.

Δράστης είναι ο ιρανικής καταγωγής Χασάν Ν., σεσημασμένος από τις αρχές ο οποίος θα είχε απελαθεί εάν δεν του είχε δοθεί «καθεστώς ανοχής».

Η αστυνομία θεωρεί πάντως ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Πώς ακινητοποίησαν τον δράστη της επίθεσης στη Γερμανία

Χθες το βράδυ ο 38χρονος Χασάν Ν. εθεάθη στον δρόμο, κρατώντας δοχείο βενζίνης έβαλε φωτιά έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του, κατόπιν σε ένα βαν και έπειτα σε ένα γραφείο κέντρου εργασίας, πετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στο εσωτερικό, αφού προηγουμένως είχε σπάσει το τζάμι στο παράθυρο.

Καθ’ οδόν προς τον κινηματογράφο, απείλησε με μαχαίρι έναν νεαρό μετανάστη από την Γκάμπια και τελικά προσπάθησε να βάλει φωτιά στο δάπεδο του φουαγιέ του κινηματογράφου, ρίχνοντας βενζίνη. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στα πόδια.

Είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για την ασφάλεια» και θεωρείτο ψυχικά ασθενής

Όπως μεταδίδει σήμερα το περιοδικό Focus, δύο ημέρες πριν ο Χασάν Ν. είχε απειλήσει υπάλληλο του τοπικού γραφείου μετανάστευσης, ο οποίος, διαπιστώνοντας ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικα ονόματα, αρνήθηκε να του εγκρίνει νέα άδεια παραμονής. Ο Ιρανός, ο οποίος έφτασε στην Γερμανία το 2002, είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για την ασφάλεια» και θεωρείτο ψυχικά ασθενής, ενώ το 2010 είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια φυλάκισης, για βαριά σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού.

Τον περασμένο Ιανουάριο ήρθη σε εθνικό επίπεδο η απαγόρευση για απελάσεις προς το Ιράν. Έκτοτε μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, έχουν πραγματοποιηθεί επιστροφές Ιρανών.

Only in

Πανικός και σύγχυση με τη φορολόγηση στα tips - Για κερκόπορτα να αμφισβητηθεί ο μισθός, μιλούν συνδικάτα

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση με την πιθανότητα να φορολογηθεί το φιλοδώρημα ως εισόδημα. «Ανοίγει δρόμος αμφισβήτησης του μισθού», δηλώνουν εκπρόσωποι σωματείων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024