Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν – Ισραήλ: «Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο αλλά θα ασκήσουμε το δικαίωμά στη νόμιμη άμυνα»

Ιράν – Ισραήλ: «Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο αλλά θα ασκήσουμε το δικαίωμά στη νόμιμη άμυνα»

«Το Ιράν είναι πλήρως έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά του»

Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι είναι «έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία του» σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ, το οποίο με την σειρά του έχει υποσχεθεί να ανταποδώσει τα πυρά ιρανικών πυραύλων.

Το Ιράν «είναι πλήρως έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά του απέναντι σε κάθε επίθεση που στοχοποιεί τα ζωτικά συμφέροντα και την ασφάλειά του», δήλωσε ο Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν επιδιώκει ούτε πόλεμο ούτε κλιμάκωση»

Όπως είπε, η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει ούτε τον πόλεμο ούτε την κλιμάκωση», αλλά θα ασκήσει «το εγγενές δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφάλειας για τη «νόμιμη απάντησή» της.

Την 1η Οκτωβρίου, το Ιράν εξαπέλυσε κάπου 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, επίθεση που παρουσιάστηκε ως αντίποινα στον φόνο του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στην Τεχεράνη, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ, και του ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολάχ καθώς και ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό.

Τι ανέφερε ο Γκάλαντ

Τέλος, το Ισραήλ έχει ορκιστεί ότι θα ανταποδώσει, με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ να προαναγγέλλει την Τετάρτη πως η επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβής και αιφνιδιαστική».

«Δεν θέλουμε πόλεμο», αλλά «δεν τον φοβόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera χθες, Πέμπτη

Only in

Αρετή Παληού: Ομόφωνα ένοχος για ασέλγεια ο πασίγνωστος δικηγόρος – Τι δηλώνει ο συνήγορος της Αρετής στο in

Ένοχο κρίθηκε ακόμη ένα πρόσωπο από το συγγενικό περιβάλλον της Αρετής που επίσης ήταν κατηγορούμενος στο δικαστήριο και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024