Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο: To ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας στο επίκεντρο βασιλικής ομιλίας

Μαρόκο: To ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας στο επίκεντρο βασιλικής ομιλίας

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ’ αναφέρθηκε και στη θέση των αραβικών και αφρικανικών αδελφών χωρών του Μαρόκου.

Συνοδευόμενος από τον διάδοχο του θρόνου, Μουλάι Ελ Χασάν, και τον πρίγκιπα Μουλάι Ρασίντ, ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ Στ’, απηύθυνε σήμερα ομιλία ενώπιον της Βουλής της χώρας, επ’αφορμή της εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Εστιάζοντας αποκλειστικά στο, μέγα για το Μαρόκο, εθνικό ζήτημα της Σαχάρας, ο μαροκινός ηγεμόνας, τόνισε ότι σημαντική θετική εξέλιξη συνιστά η αναγνώριση των ιστορικών δικαιωμάτων του Μαρόκου από δύο μεγάλα κράτη, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και με, κατά γενική ομολογία, σημαντική επιρροή στη διεθνή σκηνή: τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ’ αναφέρθηκε και στη θέση των αραβικών και αφρικανικών αδελφών χωρών του Μαρόκου, οι οποίες στηρίζουν με σαφή και υπεύθυνο τρόπο την εδαφική ακεραιότητα του Βασιλείου, και πιο συγκεκριμένα εκείνων που έχουν ήδη ανοίξει προξενεία στο Λααγιούν και στην Ντάχλα.

Υπενθύμισε, δε, ότι η μαροκινή πρωτοβουλία για την Αυτονομία, η οποία αποτελεί τη μόνη βάση για την επίτευξη οριστικής διευθέτησης του ζητήματος στο πλαίσιο της κυριαρχίας του Μαρόκου, χαίρει ευρείας υποστήριξης από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών σε όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο ηγέτης του Μαρόκου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις χώρες που συναλλάσσονται, οικονομικά και με τη μορφή επενδύσεων, με τις νότιες επαρχίες της χώρας, ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής επικράτειας.

Only in

Πανικός και σύγχυση με τη φορολόγηση στα tips - Για κερκόπορτα να αμφισβητηθεί ο μισθός, μιλούν συνδικάτα

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση με την πιθανότητα να φορολογηθεί το φιλοδώρημα ως εισόδημα. «Ανοίγει δρόμος αμφισβήτησης του μισθού», δηλώνουν εκπρόσωποι σωματείων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024