Το 1ο Athens Rebetiko Festival είναι γεγονός. Το πρωί του Σαββάτου ο πολιτιστικός πολυχώρος «Ελληνικό Μολύβι» επί της Ιεράς Οδού 154 άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει σήμερα (12/10) και αύριο (13/10) το 1ο Φεστιβάλ αφιερωμένο στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Είναι η πρώτη φορά, που τόσο σημαντικά ονόματα της αναβίωσης, συνέχισης και ανανέωσης του ρεμπέτικου είδους συγκεντρώνονται σε έναν χώρο για δύο μέρες, ενώ πέραν των παιξιμάτων και αφιερωμάτων θα υπάρχει πλαισίωση ομιλιών και παρουσιάσεων.

Μιλώντας στο in o Σωτήρης Παπατραγιάννης, εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, μουσικός και τραγουδιστής, ανέφερε: «Σας περιμένουμε όλους στο 1ο Athens Rebetiko Festival. Μία σημαντική προσπάθεια για όσους αγαπάμε το ρεμπέτικο. Φιλοξενεί περισσότερες από 20 συναυλίες, 15 ομιλίες, έκθεση οργανοποιίας, έκθεση γραμμοφώνων, έκθεση θεάτρου σκιών, παραστάσεις Καραγκιόζη, δραστηριότητες για τα παιδιά. Θα έχετε ένα πλήρες διήμερο. Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε τη μουσική που αγαπάμε και να διασκεδάσουμε».

Συναυλίες, παραστάσεις, σεμινάρια και εκθέσεις στο 1ο Athens Rebetiko Festival

Στο 1ο Athens Rebetiko Festival θα δώσουν το «παρών» μουσικοί και τραγουδιστές, που θα πραγματοποιήσουν συναυλίες τόσο στην εσωτερική και εξωτερική σκηνή, όσο και στους προαύλιους χώρους, οι οποίες είναι αφιερωμένες την πρώτη ημέρα στον Αγάθωνα και την επόμενη ημέρα στον Μπάμπη Γκολέ.

Θα υλοποιηθούν, επίσης, μουσικές παραστάσεις βιβλίων και CD από τη Μαρίκα Νίνου και το Κορίτσι του Τεκέ έως τους «Οργανοποιοί εκ Μάκρης Μικράς Ασίας» και το μουσικό ταξίδι της ελληνικής μετανάστευσης «America», ενώ θα υπάρχουν και σεμινάρια φωνητικής και ταμπαχανιώτικου χασάπικου, χορευτικά από Μικρασιατικό Σύλλογο και εκθέσεις οργανοποιίας, ραδιο-γραμμόφωνων, θέατρο σκιών μέχρι και μουσικών δρώμενων για παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του in από την πρώτη ημέρα του 1ου Athens Rebetiko Festival

1ο Athens Rebetiko Festival

1ο Athens Rebetiko Festival

1ο Athens Rebetiko Festival

1ο Athens Rebetiko Festival

Η είσοδος είναι δωρεάν για ασθενείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, παιδιά), ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο & τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Σημεία προπώλησης:
• Το Μικιό: Κοραή 81 & Παπαναστασίου, Αιγάλεω
• Κύβος: Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω
• Το 25αράκι: Ψαρών 29 Πλ.Κύπρου Χολαργός
• Μετρονόμος: Ζωοδόχου Πηγής 8-10 & Σόλωνος, Αθήνα
• Οργανοποιείο Τάσου Κατσιφή: Καυκάσου 1, Αθήνα
• Κρεοπωλείο Μαυρομάτης: Ιωαννίνων 47, Κολωνός

• Μέρμηγκας: Παναγή Τσαλδάρη 115, Νίκαια
• Ζαρανίκας: Μουσικά όργανα Θηβών 209, Περιστέρι
• Οδός Πλάτωνος – Πολυχώρος: Πλάτωνος 1, Ελληνικό