Μέχρι και για «τυμβωρύχους» και «ξέπλυμα της Χαμάς» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, στην οποία εκτός από το αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για το «έγκλημα», εκφράστηκε και η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

«Tα Τέμπη ήταν από τις πιο τραγικές στιγμές που μπορεί να θυμηθεί ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα. Χάθηκαν νέοι άνθρωποι, ήταν ένα τραγικό δυστύχημα και διερευνάται από την δικαιοσύνη. Άπαντες θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πληρώσουν αυτοί που η δικαιοσύνη πιστεύει πως είναι ένοχοι. Ουδείς είναι αθώος εκ των προτέρων αλλά και ουδείς είναι ένοχος αν το πει κάποιος πέραν της δικαιοσύνης. Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο των γονιών. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους γονείς, όπως θέλουν να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους αλλά δυστυχώς θα το πω, είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων και να το μεταφράζουν είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα» είπε στο Open.

«Δεν τιμάς την μνήμη των ανθρώπων και δεν στέκεσαι δίπλα στους συγγενείς με το να βρίσεις», πρόσθεσε, σχολιάζοντας το σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που ακούστηκε στη συναυλία.

«Τα Τέμπη δεν μπορεί να είναι σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος»

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, υπάρχει μια λέξη που λέγεται σεβασμός που κάποιοι δυστυχώς δεν τον ξέρουν. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να τιμάς την μνήμη ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα και που πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη με το να βρίζεις ή να ξεπλένεις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο. Ο σεβασμός στους νεκρούς μπορεί να είναι με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με μια συναυλία, είτε με μια οργισμένη δήλωση. Ειδικά οι συγγενείς μπορούν να πουν ότι θέλουν, αλλά ας σταματήσουν κάποιοι τυμβωρύχοι να εκμεταλλεύονται αυτόν τον ανθρώπινο πόνο. Αναφέρομαι σε αυτούς που πάνε να συμπαρασταθούν δίπλα στους γονείς και προσπαθούν να περάσουν την δική τους προπαγάνδα. Είτε ξεπλένοντας τη Χαμάς, είτε βρίζοντας τον πρωθυπουργό, είτε κάνοντας πολιτική. Αυτό είναι χυδαιότητα» είπε, για να συμπληρώσει αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «τα Τέμπη δεν μπορεί να είναι σωσίβιο επιβίωσης κανενός κόμματος».

Για τα ελληνοτουρκικά

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα για να πάει στη Χάγη θα πάει μόνο για να συζητηθεί και να επιλυθεί μια διαφορά που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα, ούτε να συζητήσει ούτε να διαπραγματευτεί ή να βάλει στην ατζέντα ζητήματα κυριαρχίας».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Γερμανία έδωσε πράσινο φως στην Τουρκία για την αγορά Eurofighter, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Είναι δεδομένο πως παρακολουθούμε τις εξελίξεις δεν υπάρχει κάτι τέτοιο να προκύπτει αυτή τη στιγμή και από τις επίσημες δηλώσεις της γερμανικής πλευράς. Η Ελλάδα παρεμβαίνει όταν αυτό απαιτείται. Υπάρχει ένας όρος που δεν μπορεί να παραβιαστεί από καμία χώρα, ότι δεν μπορούν ποτέ τα όποια εξοπλιστικά να χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων».

Για το ρεύμα

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια  στο ρεύμα, ισχυρίστηκε πως «δικαιώθηκε η πολιτική των πολύχρωμων τιμολογίων γιατί οι τιμές ρεύματος, με εξαίρεση τον Αύγουστο που χρειάστηκε κρατική στήριξη, ήταν χαμηλότερες, σε σχέση με την περίοδο που αποφασίστηκε να ξεκινήσει η πολιτική των πολύχρωμων τιμολογίων. Άρα για 8 μήνες η χώρα μας ως προς τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή, είχε φθηνότερο ρεύμα».

Αναφορικά για πράσινο τιμολόγιο, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «δεν είχαμε πει πως ήρθε για να μείνει. Είχαμε πει πως είναι η πρώτη επιλογή για όποιον δεν επιλέξει άλλο τιμολόγιο. Ο κ. Σκυλακάκης είπε πως ενώ περάσαμε την πρώτη φάση, δεν πάμε σε κατάργηση, πάμε στην κατάργηση της υποχρεωτικής τοποθέτησης του πράσινου τιμολογίου και προκρίνονται δύο μορφές. Για τις επιχειρήσεις που έχουν έξυπνους μετρητές, το ευέλικτο πορτοκαλί τιμολόγιο και το σταθερό τιμολόγιο για τους καταναλωτές».