Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και με τα δύο γκολ του Μωραΐτη «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League 2 απέναντι στον «μισό» Ηρακλή.

Με αυτήν την νίκη, η ΑΕΛ έκανε το 4/4 και κρατά την πρώτη θέση στον βόρειο όμιλο. Από την άλλη οι «κυανόλευκοι» ακόμα αγνοούν τη χαρά της νίκης στην φετινή σεζόν.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με το «δεξί» για την Λάρισα αφού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 4 λεπτό με κεφαλιά του Μωραΐτη μετά από σέντρα του Μούργου. Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ο Ηρακλής προσπαθούσε να συνέλθει από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε και την Λάρισα να διαχειρίζεται το σκορ.

Μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πάλι ο  Μωραΐτης «έπιασε» ένα απίστευτο σουτ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του Γιαννίκογλου.

Πρώτη καλή στιγμή για τον «Γηραιό» ήρθε στο 53 λεπτό όταν μετά από επέλαση του Καλουτσικίδη, έγινε το γύρισμα προς τον Τσιντώνη αλλά το  πλασέ του ήταν αδύναμο με τον Περτνέου να πέφτει και να «καπακώνει» την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι  δημιούργησαν μια ακόμα επικίνδυνη φάση  και πάλι με τον Τσιντώνη που βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα «πάνω» στον κίπερ της ΑΕΛ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε με τις πολλές απουσίες του Ηρακλή, ειδικότερα από το κέντρο και μπροστά, να στερούν λύσεις στον Θανάση Στάικο. Κατάσταση που βόλευε τους  γηπεδούχους. Η χαριστική βολή για το 3-0 ήρθε στο 80 λεπτό από ένα πρώην «κυανόλευκο». Ο Πασάς βρέθηκε σε θέση βολής και  με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Τριμμάτης, Βαφέας, Στάμου (77′ λ.τ Ηλιάδης), Κοσσονού, Μπαριέντος, Οικονόμου (60′ λ.τ Γιαξής), Κ. Παπαγεωργίου (70′ Παναγιωτίδης), Πασάς, Μούργος (77′ Παπαδόπουλος), Μωραΐτης (70′ Ακόστα).

Ηρακλής (Στάικος): Γιαννίκογλου, Κιβρακίδης (64′ Κούστα), Καλουτσικίδης, Τασουλής (46′ Κυνηγόπουλος), Παπασάββας, Χάμοντ, Αναστασίου, Ντουκουρέ (83′ Πατράλης), Διαμαντής, Χριστοδουλόπουλος (46′ Τσιντώνης), Τσιριγώτης.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Καμπανιακός-ΠΑΟΚ Β΄ 1-3
ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλής 3-0
Μακεδονικός-ΠΑΣ Γιάννινα 13/10
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Διαγόρας 13/10
Καβάλα-Νίκη Βόλου 13/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

1. ΑΕΛ 12 -4αγ.
2. ΠΑΟΚ Β΄ 8 -4αγ.
3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
4. Καμπανιακός 6 -4αγ.
5. Μακεδονικός 4
6. Καβάλα 2
7. ΠΟΤ Ηρακλής 2 -4αγ.
8. Νίκη Βόλου 2
9. Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1
10. Διαγόρας Ρόδου 1