Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκές λίγκες και FIFPRO θα καταθέσουν τη Δευτέρα καταγγελία κατά της FIFA για το ημερολόγιο

Ευρωπαϊκές λίγκες και FIFPRO θα καταθέσουν τη Δευτέρα καταγγελία κατά της FIFA για το ημερολόγιο

Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων παικτών και αθλητικών οργανισμών να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ

Οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO Europe -όπως ανακοίνωσαν σήμερα- θα υποβάλουν επίσημα κοινή καταγγελία για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων της FIFA στις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ τη Δευτέρα (14/10).

Η κίνηση των δύο, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε ότι οι κανόνες μεταγραφών παικτών της FIFA παραβιάζουν τους νόμους της ΕΕ, μετά από δικαστικό αγώνα του Γάλλου πρώην παίκτη Λασάνα Ντιαρά.

Τι αναφέρει η καταγγελία

Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων παικτών και αθλητικών οργανισμών να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και στην απομάκρυνση της εξουσίας των κυβερνητικών οργάνων.

Τα παράπονα των ευρωπαϊκών λιγκών και της FIFPRO επικεντρώνονται στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, το οποίο, όπως λένε, έχει καταστεί μη βιώσιμο για τα εθνικά πρωταθλήματα και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των παικτών, με τη FIFA να φέρεται να κάνει κατάχρηση της ισχύος της.

Η FIFA με τη σειρά της ανέφερε ότι το τρέχον ημερολόγιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της μετά από μια ολοκληρωμένη διαβούλευση, η οποία περιελάμβανε την FIFPRO και τις λίγκες.

Only in

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο, ρίγη συγκίνησης - Έλαμψαν στον Αττικό ουρανό 57 αστέρια

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο στη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες σε μια μοναδική βραδιά. Το in έφερε στις οθόνες σας λεπτό προς λεπτό τον παλμό, την ατμόσφαιρα και την έκρηξη συναισθημάτων από ένα στάδιο… μες την κοιλάδα των Τεμπών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024