Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι τον γαμπρό (και στην Ευρωλίγκα) τον ξυρίζουν στο τέλος εκεί γύρω στο Μαϊο. Όπου πέρυσι ο Παναθηναίκός «πέταγε» προς τον 7ο ευρωπαϊκό του τίτλο και είχε αφήσει…αιώνες πίσω το μουντό φθινόπωρο και χειμώνα όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χτιζόταν και προσπαθούσε να βρει τη χημεία της παίρνοντας νίκες με ιδρώτα και αίμα όχι μόνο στη χρυσοποίκιλτη Ευρωλίγκα, αλλά ακόμα και στο πρωτάθλημα όπως εκείνο το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Αν κάποιος δει τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού αυτόν τον καιρό και είναι φίλος της ομάδας ναι μπορεί να τον πιάσει και… κατάθλιψη.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει κλειστά τα αυτιά του και να δουλέψει τα κακώς κείμενα

Τρίτο παιχνίδι μετά από αυτό με το Περιστέρι και τη Φενέρμπαχτσε που μια ομάδα με…πυρηνικά όπλα στην επίθεση τα «έσπασε» και πάλι έξω από τα 6.75 (4/17 τρίποντα).

Που υπέπεσε και πάλι σε φθηνά (19) λάθη, που έχασε και πάλι πολλά (18) αμυντικά ριμπάουντ αλλά και πολλές (15) βολές.

Σε ένα παιχνίδι όπου κάποια στιγμή η διαφορά των δύο ομάδων στο tendex (συντελεστής αξιολόγησης) ήταν στις 40 μονάδες διαφορά (44-4 !) εκείνες τις στιγμές που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά 21-6 και 33-15 με άμυνα από τα παλιά και αυτοματισμούς στην επίθεση.

Και όμως ένα τέτοιο παιχνίδι πήγε στο 67-65 (με το τρίποντο του Φρανσίσκο) με λιγότερο από ενάμιση λεπτό στο ρολόι και χρειάστηκε να το καθαρίσει ο mvp της ομάδας Σάσα Βεζένκοβ που είχε μόλις 4 προσπάθειες για σούτ αλλά μαζί 13 κερδισμένες βολές και 11 ριμπάουντ.

Ναι ο Ολυμπιακός δεν είναι (και δεν θα είναι για κάποιο διάστημα ακόμα) ελκυστικός και δεν βγάζει στο παρκέ, τα πράγματα που βλέπει το προπονητικό τίμ στις προπονήσεις.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος και παίκτες και προπονητές οφείλουν να έχουν κλειστά αυτιά (σε όλα αυτά που ακούγονται και θα συνεχίσουν να ακούγονται και να γράφονται ιδιαίτερα στα social) αλλά όχι και τα μάτια τους, προκειμένου να βλέπουν τα κακώς κείμενα και να τα διορθώνουν.

Η επιστροφή (έστω και εξ’ ανάγκης λόγω φάουλ των συμπαικτών του, ειδάλλως δύσκολα θα τον έβαζε ο κόουτς Μπαρτζώκας) για λίγο του Μουσταφά Φάλ πρόσφερε ανάσες στους κυπελλούχους Ελλάδας με τον Γάλλο σέντερ όμως να χρειάζεται ακόμα χρόνο για να επανέλθει στις καλές εργοστασιακές ρυθμίσεις του και να θυμίζει και πάλι τον παίχτη «σκιάχτρο» στην άμυνα όπου θα κόβει το θάρρος κάθε αντιπάλου ομάδας να μαζεύει για πλάκα 18-20 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Την ίδια ώρα ο κόουτς Μπαρτζώκας ψάχνει (και θα το κάνει επίσης για αρκετό διάστημα ακόμα) σχήματα και χημεία στην ομάδα, αλλά και το πως θα αξιοποιήσει κάθε παίκτη (πχ ακόμα και τον πολύ χρήσιμο Γιαννούλη Λαρεντζάκη που εφέτος δεν έχει βρει ακόμα χρόνο στην Ευρώπη) του μεγαλύτερου και πιο ακριβού ροτέισον στην ιστορία της ομάδας