Ναι, νιώθεις ευλογημένος να έχεις στο ρόστερ σου τον «μίστερ καλαθομηχανή» και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κέντρικ Ναν.

Σημείωσε ο αριστερόχειρας γκαρντ 27 πόντους απέναντι στον ΠΑΟΚ και υπήρξε ο καταλύτης για μια νίκη αγχωτική μεν (96-93) για τον Παναθηναϊκό, τόσο πολύτιμη δε. Διότι αν έχανε το Τριφύλλι, από τη δεύτερη στροφή κιόλας θα έτρεχε και ουδείς γνωρίζει αν (κάποτε) έφτανε…

Όταν ο Σλούκας δεν βρίσκεται σε καλή επιθετική βραδιά και ο Μήτογλου ξεχωρίζει για τους 13 πόντους και τα 12 ριμπάουντ, ο Ναν χρειάζεται κι άλλον …υπασπιστή. Κι αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Τζέριαν Γκραντ. Εκλεισε πριν από λίγα 24ωρα τα 32 του χρόνια (γεννημένος στις 9/10/1992), τον πρωτοείδαμε στα μέρη μας προ τριετίας με τη φανέλα του Προμηθέα και είναι αλήθεια πως σε αρκετούς δεν γέμισε το μάτι. Κι όμως, στην περυσινή φοβερή σεζόν του Παναθηναϊκού, ήταν όχι αφανής, αλλά …εμφανής ήρωας! Κυρίως είχε τον ρόλο του αμυντικού, του παίκτη που «περνούσε τανάλιες» στα επιθετικά όπλα του αντιπάλου. Εξελίχθηκε, όμως, εντυπωσιακά.

Και με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, τι έκανε το Σάββατο ο Γκραντ;

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως «μίλησε» όταν έπρεπε. Ο Αταμάν τον εμπιστεύτηκε προς το φινάλε του ματς, ο αρχηγός έμεινε έξω για να πάρει ανάσες και να καθαρίσει το μυαλό, αλλά ο Γκραντ έκανε πολύ περισσότερα σε σχέση με όσα ανέμεναν οι φανατικοί των Πρασίνων και ο Τούρκος προπονητής. Ένα τρίποντο από τη γωνία με σουτ εντυπωσιακό και λίγο μετά ένα καθοριστικό δίποντο.

Με απλά λόγια, πέντε μαζεμένοι πόντοι όταν η μπάλα …έκαιγε. Κάπως έτσι, ο Γκραντ χάρισε μια νίκη που τόσο είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός και ήταν μια επιτυχία που ήρθε δύσκολα, καθόσον ο ΠΑΟΚ έμοιαζε διψασμένος όσο ποτέ άλλοτε ώστε να κάνει την ηχηρή έκπληξη. Από τους εννιά πόντους του ο Αμερικανός, έβαλε τους πέντε στο τέλος!

Τώρα, ο Αταμάν σκέφτεται τα προσεχή απαιτητικά ματς της Ευρωλίγκας σε μια δύσκολη εβδομάδα. Και βέβαια, οφείλει να δει τι θα κάνει με την άμυνά του, γιατί είναι πολλοί οι 93 πόντοι παθητικό, άσχετα αν έχοντας τόσα βιολιά επιπέδου στην επίθεση, κάπου αισθάνεσαι ασφαλής πως θα έρθουν οι παραπάνω πόντοι που θα κρίνουν τον νικητή.