Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το ασύλληπτο ρεκόρ του Τζόκοβιτς και η δικαίωση μιας «βασίλισσας» (vids+pics)

Το ασύλληπτο ρεκόρ του Τζόκοβιτς και η δικαίωση μιας «βασίλισσας» (vids+pics)

Το 10/10 του Τζόκοβιτς απέναντι σε τενίστα του top-10 και η αναγεννημένη Σαμπαλένκα, που κερδίζει πλέον παιχνίδια που θα έχανε πέρσι εύκολα!

Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει το απόλυτο απέναντι σε έναν τενίστα. Όμως, αυτό που συμβαίνει κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ είναι αδιανόητο! Ο Σέρβος αντιμετώπισε σήμερα τον Αμερικανό για τα ημιτελικά του 1000άρι τουρνουά που πραγματοποιείται στη Σανγκάη και επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6 [6]). Μια νίκη, που του έδωσε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κινεζικού τουρνουά.

Αυτή ήταν η 36η νίκη του Τζόκοβιτς στη φετινή σεζόν (36-8), αλλά και η 10η σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Φριτζ, με τον Τέιλορ να έχει εξελιχθεί σε «πελάτη» του Νόβακ, παρότι πρόκειται για τον επί σειρά ετών κορυφαίο τενίστα της Αμερικής. Ο Φριτζ φέτος έχει 48 νίκες (48-19) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Αμερικανό να είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα στο top-10 της ATP. Αναμφίβολα ένας σπουδαίος τενίστας και σε καμία περίπτωση εύκολη… λεία.

Όμως, κάθε φόρα που βρίσκεται απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς φεύγει από το κορτ με σκυμμένο το κεφάλι. Όπως συνέβη σήμερα, με τον Σέρβο να τον αποκλείει και να περνάει στον τελικό, όπου αύριο (13/10) θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ, Νο.1 στην ATP.

Οι 10 νίκες κόντρα στον Φριτζ

Ο Αμερικανός στο σημερινό παιχνίδι το πάλεψε, αλλά και πάλι ο Σέρβος πήρε τη νίκη, με τον Νόβακ να διευρύνει το εντυπωσιακό του σερί του απέναντι στον Φριτζ. Ένα σερί που ξεκίνησε το 2019 και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, όταν οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν στο Μόντε Κάρλο. Ήταν για τη φάση των «16», με τον Τζόκοβιτς να επικρατεί με 2-0 σετ.

Μετά ακολούθησαν η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς στους «32» της Μαδρίτης (8/5/2019) με 2-0 (6-4, 6-2), στους «32» του Αυστραλιανού Όπεν του 2021 με 3-2, όπως επίσης το ίδιο έτος σε Ρώμη (6-3, 7-6 [5]) και Paris Masters (6-4, 6-3). Το 2022 έπαιξαν μια φορά. Ήταν στα ATP Finals, όπου νίκησε ο Νόλε με 7-6 [5], 7-6 [6]. Το 2023 έπαιξαν σε Σινσινάτι και US Open, με τον Νόβακ να επικρατεί με 6-0, 6-4 και 6-1, 6-4, 6-4 αντίστοιχα. Φέτος είχαν παίξει στην αρχή της χρονιάς στο Αυστραλιανό Οπεν, όπου είχε νικήσει ο Νόβακ με 3-1 σετ.

Το εντυπωσιακό σερί του Νόβακ απέναντι στον Τέιλορ μεγαλώνει συνεχώς, με τον Σέρβο να κάνει το 10/10 και να είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν, εξαιρουμένου του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η δικαίωση της Σαμπαλένκα

Ονειρική είναι η φετινή σεζόν για την Αρίνα Σαμπαλένκα.  Η Λευκορωσίδα έχει κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν, το Σινσινάτι και το US Open και πλέον οδεύει ολοταχώς για το 1000άρι τουρνουά που γίνεται στην Γουχάν.

Η 26χρονη, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, πριν από λίγες ώρες νίκησε με ανατροπή την Κόκο Γκοφ (1-6, 6-4, 6-4) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του κινεζικού τουρνουά, όπου αύριο (13/10) θα αντιμετωπίσει την Κικβέν Ζενγκ, Νο. 7 στον κόσμο. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, όμως, για την Αρίνα Σαμπαλένκα, ακόμα και από την πρόκριση στον τελικό, είναι ο χαρακτήρας που δείχνει τη φετινή σεζόν. Η Λευκορωσίδα τόσο στα ημιτελικά κόντρα στην Γκοφ, όσο και στους «16» απέναντι στην Πουτίντσεβα, έχασε το πρώτο σετ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε, πήρε συνεχόμενα games και πέτυχε δύο σπουδαίες νίκες. Παιχνίδια που η περσινή Σαμπαλένκα θα είχε χάσει, σίγουρα, αφού θα είχε καταρρεύσει, κυρίως ψυχολογικά.

Δύο αγώνες, στους οποίους η Αρίνα ξεκίνησε με τραγικά ποσοστά στο σερβίς και πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Λάθη που δεν πίστευε και η ίδια ότι έκανε, με την απόγνωση να διαγράφεται στο πρόσωπό της και να αποτυπώνεται στις on court κινήσεις της. Παρόλα αυτά και στις δύο αναμετρήσεις έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να τις γυρίσει τούμπα. Στο παιχνίδι με την Πουτίντσεβα βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 4-3 στο δεύτερο, με την τενίστρια από το Καζακστάν να έχει μάλιστα και μπρέικ πόιντ για το 5-3. Όμως, η Αρίνα το «έσβησε» και ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια πήρε δύο σερί games και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 το ματς. Στο τρίτο σετ ήταν κυρίαρχη και με 6-0 πήρε τη νίκη.

Νέα ανατροπή και πρόκριση

Στον αγώνα με την Κόκο Γκοφ, η Σαμπαλένκα βρέθηκε πίσω με σετ και μπρέικ. Μάλιστα αυτό συνέβη τρεις φορές (0-1, 1-2, 2-3 στο δεύτερο σετ). Όμως με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στο 6-4 και έστειλε το παιχνίδι στο τρίτο σετ, όπου δύο μπρέικ έναντι ενός της Αμερικανίδας έκανε το 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κινεζικού τουρνουά.

Αυτή ήταν η 49η νίκη της Αρίνα Σαμπαλένκα μέσα στο 2024, με την Λευκορωσίδα να έχει 16 σερί νίκες στη Γουχάν, αλλά και 19 στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour. Είναι στο Νο.1 στο Race για τα WTA Finals, ενώ έχει ήδη μειώσει στους 419 βαθμούς τη διαφορά της από την Ίγκα Σβίατεκ, που βρίσκεται στο Νο.1. Μάλιστα εάν κατακτήσει τον τίτλο θα βρεθεί μόλις στο -65 από την Πολωνή, με την Σαμπαλένκα να έχει ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και το κλείσιμο της φετινής σεζόν στο Νο.1 του κόσμου.

Μια σεζόν-δικαίωση για την Αρίνα Σαμπαλένκα, που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση το 2023, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, αλλά με σκληρή δουλειά, τόσο στο πνευματικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, κατάφερε να γυρίσει πιο δυνατή από ποτέ. Κατέκτησε φέτος δύο τίτλους Grand Slams και παλεύει για την επιστροφή στο Νο.1, όπου είχε βρεθεί για 8 εβδομάδες από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2023 έως τις 5 Νοεμβρίου του 2023.

Only in

Και στην Κροατία οι Αρχαίοι Ελληνες!

Ανακαλύφθηκε στη νότια Κροατία αρχαιοελληνικός οικισμός 3.500 ετών στη θέση του Επέτιου στα παράλια της Αδριατικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024