Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράκ Ομπάμα: Ηχηρό μήνυμα προς τους μαύρους άντρες που είναι διστακτικοί απέναντι στη Χάρις λόγω φύλου

Μπαράκ Ομπάμα: Ηχηρό μήνυμα προς τους μαύρους άντρες που είναι διστακτικοί απέναντι στη Χάρις λόγω φύλου

Ο Μπαράκ Ομπάμα παραχώρησε ίσως την πιο προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως ο επόμενος ηγέτης των ΗΠΑ πρέπει να είναι η Κάμαλα Χάρις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επέπληξε τους μαύρους άνδρες που διστάζουν να υποστηρίξουν την Κάμαλα Χάρις, λέγοντας ότι είναι «μη αποδεκτό» να απέχουν από αυτές τις εκλογές και υπονοώντας ότι ίσως είναι διστακτικοί να ψηφίσουν την αμερικανίδα αντιπρόεδρο επειδή είναι γυναίκα.

Οι εντυπωσιακές δηλώσεις του Ομπάμα, που έγιναν σε μια μικρή ομάδα ψηφοφόρων σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε τοπικό εκλογικό γραφείο της Χάρις, ήταν μέρος ενός ηχηρού μηνύματος που μετέφερε ο πρώην αμερικάνος πρόεδρος, καθώς οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν έναν δύσκολο εκλογικό αγώνα μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ.

Η έλλειψη ενέργειας που παρατηρείται γύρω από την εκστρατεία της Χάρις, είπε ο Ομπάμα, «φαίνεται να είναι πιο έντονη μεταξύ των αδερφών μας».

«Σκέφτεστε να απέχετε ή να υποστηρίξετε κάποιον (τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ) που έχει ιστορικό στην ταπείνωσή σας, επειδή νομίζετε ότι αυτό είναι ένδειξη δύναμης; Επειδή αυτό δείχνει τι σημαίνει να είσαι άντρας; Να υποβαθμίζεις τις γυναίκες;» είπε ο Ομπάμα. «Αυτό δεν είναι αποδεκτό!».

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα καθίσουν στον καναπέ»

Το πρόβλημα, πρότεινε, είναι λιγότερο περίπλοκο από ό,τι κάποιοι πιστεύουν και συχνά καταλήγει στον σεξισμό.

«Προβάλλετε κάθε είδους δικαιολογία και λόγο, έχω πρόβλημα με αυτό», συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Μιλάω απευθείας στους άνδρες… και σκέφτομαι ότι, οκ, μάλλον δεν νιώθετε την ιδέα του να έχεις μια γυναίκα ως πρόεδρο και σκέφτεστε άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Όπως μετέδωσε το CNN, η Χάρις είχε επικεντρωθεί στο να προσελκύσει τους Αφροαμερικανούς ακόμη και πριν αναλάβει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

«Αν είχατε ένα μέλος της οικογένειάς σας που συμπεριφερόταν όπως ο (Τραμπ), μπορεί να τον αγαπούσατε ακόμα, αλλά θα του λέγατε: ‘έχεις πρόβλημα’»

«Η ανησυχία είναι ότι ο καναπές θα κερδίσει», δήλωσε στο CNN άτομο που βρίσκεται κοντά στην ομάδα της Χάρις. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι μαύροι άνδρες, οι ισπανόφωνοι άνδρες, δεν θα καθίσουν στον καναπέ. Γιατί αν δεν ψηφίσουν καθόλου. Αυτό είναι (μια) ψήφος γι’ αυτόν (τον Τραμπ)».

«Από πότε είναι αυτό εντάξει;»

Στη συγκέντρωση, ο Ομπάμα απηύθυνε την πιο προσωπική, οργισμένη κατηγορία του για τον Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο, όπως είπε, είναι δέσμιο ενός τοξικού χαρακτήρα.

«Η ιδέα του να προσπαθεί κανείς σκόπιμα να εξαπατήσει τους ανθρώπους στις πιο απελπισμένες και ευάλωτες στιγμές τους… το ερώτημά μου είναι, από πότε είναι αυτό εντάξει;» δήλωσε ο Ομπάμα, επισημαίνοντας τα ψέματα του Τραμπ σχετικά με τους τυφώνες που έπληξαν τη Φλόριντα.

«Σηκωθείτε από τον καναπέ σας και ψηφίστε. Αφήστε κάτω το τηλέφωνό σας και ψηφίστε. Ψηφίστε την Κάμαλα Χάρις»

Όταν το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα, τους ησύχασε λέγοντας: «Δεν ψάχνω για χειροκροτήματα αυτή τη στιγμή»! είπε ο Ομπάμα, με τη φωνή του να δονείται από συγκίνηση, προτού ρωτήσει τους Ρεπουμπλικανούς και τους συντηρητικούς που έχουν συμμαχήσει με τον Τραμπ: «Πότε αυτό έγινε εντάξει; Γιατί να συμφωνήσουμε με αυτό;».

«Αν είχατε ένα μέλος της οικογένειάς σας που συμπεριφερόταν όπως ο (Τραμπ), μπορεί να τον αγαπούσατε ακόμα, αλλά θα του λέγατε: ‘Έχεις πρόβλημα’ και δεν θα τον βάζατε επικεφαλής σε τίποτα», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Και όμως, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ψέματα ή εξαπατά, ή δείχνει απόλυτη περιφρόνηση για το Σύνταγμά μας, όταν αποκαλεί τους αιχμαλώτους πολέμου ‘αποτυχημένους’ ή τους συμπολίτες του ‘παράσιτα’, οι άνθρωποι το δικαιολογούν», πρόσθεσε.

«Σηκωθείτε από τον καναπέ σας και ψηφίστε»

«Είτε αυτές οι εκλογές σας κάνουν να νιώθετε ενθουσιασμένοι ή φοβισμένοι, είτε αισιόδοξοι ή απογοητευμένοι, είτε οτιδήποτε ενδιάμεσο, μην κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια και μην ελπίζετε για το καλύτερο. Σηκωθείτε από τον καναπέ σας και ψηφίστε. Αφήστε κάτω το τηλέφωνό σας και ψηφίστε. Πιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας και ψηφίστε», δήλωσε ο Ομπάμα. «Ψηφίστε την Κάμαλα Χάρις».

Ολόκληρη η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα:

Only in

Πανικός και σύγχυση με τη φορολόγηση στα tips - Για κερκόπορτα να αμφισβητηθεί ο μισθός, μιλούν συνδικάτα

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση με την πιθανότητα να φορολογηθεί το φιλοδώρημα ως εισόδημα. «Ανοίγει δρόμος αμφισβήτησης του μισθού», δηλώνουν εκπρόσωποι σωματείων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024