Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα – «Ζαλίζει» η περιουσία του

Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα – «Ζαλίζει» η περιουσία του

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ταϊλάνδη επεκτείνει τον πλούτο του καθώς μια συγχώνευση κερδίζει τους επενδυτές

Ελάχιστοι πέρα από την Ταϊλάνδη γνωρίζουν το όνομα του, αλλά ο Σάραθ Ραταναβάντι εδραίωσε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, με τον πλούτο του να ενισχύεται από τις δυνατότητες κερδών κατά τη σχεδόν ολοκλήρωση της συγχώνευσης των μονάδων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών του.

Η καθαρή περιουσία του Σάραθ εκτινάχθηκε σε περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού αυξήθηκε κατά περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το κέρδος έρχεται μετά από ένα ράλι 52% των μετοχών της Gulf Energy Development, του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και τον τοποθετεί στην πρώτη πεντάδα στον τομέα της ενέργειας της Ασίας, που περιλαμβάνει τους Μουκές Αμπάνι και Γκαουτάμ Αντάνι της Ινδίας.

Το σχέδιό του να ενώσει την Gulf Energy και την Intouch Holdings, η οποία ελέγχει τον Νο 2 τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Ταϊλάνδης, κέρδισε τους επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από τις συντριπτικές ψήφους των μετόχων υπέρ της συγχώνευσης και των επακόλουθων ράλι μετοχών. Τουλάχιστον προς το παρόν, οι επενδυτές ποντάρουν μεγάλα στοιχήματα στον 59χρονο, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Μπανγκόκ. Ο ίδιος έχει προσθέσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης και των ΗΠΑ στην εγχώρια αυτοκρατορία του, ενώ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε λιμάνια αλλά και κρυπτονομίσματα.

Πως άλλαξε η γνώμη επενδυτών στην Ταϊλάνδη

Μετά από την άνοδο των τιμών των μετοχών και την έγκριση των μετόχων για τη συγχώνευση, το όραμα του Σάραθ για μια μετασχηματισμένη Gulf Energy είναι έτοιμο να αναδιαμορφώσει τις αντιλήψεις των επενδυτών από μια παραδοσιακή επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια επιχείρηση που βασίζεται στην τεχνολογία με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι μετοχές της Gulf Energy διαπραγματεύονται επί του παρόντος με πάνω από 35 φορές τα κέρδη 12 μηνών, τα οποία θεωρούνται premium σε σύγκριση με τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η τιμή της μετοχής είναι περίπου 7% πάνω από τη μέση εκτίμηση που προκύπτει από αναλύσεις του Bloomberg.

«Η Gulf Energy θεωρείται από ορισμένους επενδυτές ως μια τίγρη με νέα φτερά από τον συνδυασμό ισχυρών ταμειακών ροών και νέων δυνατοτήτων ανάπτυξης», δήλωσε στο Bloomberg η Τζίτρα Αμορνθούμ, αναλυτής της Finansia Syrus Securities, προσθέτοντας ότι: «Παρόλα αυτά, η αισιοδοξία μπορεί να είναι υπερβολική, όπως το πρόσφατο καυτό ράλι της τιμής της μετοχής».

Ο Σάραθ στα τέλη Ιουλίου ξεπέρασε τον μεγιστάνα των ποτών και ακινήτων Τσαρόεν Σιριβαντναμπάκντι, 80 ετών, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως ο πλουσιότερος Ταϊλανδός στο Bloomberg Billionaires Index. Η προτεινόμενη συγχώνευση ανακοινώθηκε στις 16 Ιουλίου.

Πηγή: ΟΤ

Only in

«Βασιλιάς» στη Σανγκάη ο Σίνερ, «καθάρισε» τον Τζόκοβιτς (2-0)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την ήττα στο τελικό του Masters στη Σαγκάη με 2-0 σετ από τον Γιανίκ Σίνερ και έχασε την ευκαιρία να σπάσει το φραγμα των 100 τίτλων στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024