Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα με αφορμή το κύκλωμα εφοριακών (4 εφοριακοί, 1 λογιστής) το οποίο κατηγορείται για εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες του νησιού.

Σκοπός της ΑΑΔΕ είναι να διαπιστωθεί εάν τυχόν υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών, πλην των όσων αποκαλύφθηκαν μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Την ίδια ώρα, αύριο Δευτέρα θα υπάρξει εξειδίκευση των κατηγοριών από τον ανακριτή, ενώ οι πέντε κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη.

Κύκλωμα εφοριακών: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο. Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

Το κύκλωμα είχε καταφέρει να εκβιάσει τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες του νησιού. Ο αρχηγός του κυκλώματος των εκβιαστών, έδινε συμβουλές «αντι-παρακολούθησης» στους υφισταμένους του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα κληθούν στον ανακριτή κι άλλοι υπάλληλοι και επαγγελματίες

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που έχει στα χέρια της η αστυνομία: «Την παίρνεις τηλέφωνο και κλείνεις ραντεβού για καφέ. Πηγαίνεις λίγο πιο πριν και τσεκάρεις φάτσες. Αν δεις ότι είναι δύο-τρεις τύποι, τίποτα περίεργες φάτσες δεν είναι ασφαλές να κάνεις νταλαβέρι. Την παίρνεις τηλέφωνο πέντε λεπτά αφού έχει έρθει και της λες “είμαι στο δρόμο, βγες από το μαγαζί και θα περάσω να σε πάρω με το αμάξι”. Θα κοιτάς πίσω τα αυτοκίνητα. Θα σταματήσεις απότομα. Πέντε λεπτά μετά, θα ξεκινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν δεις πως υπάρχει κάποιο αμάξι που σε ακολουθεί, θα της πεις φύγε, θα σου πω άλλη ώρα».

Κύκλωμα εφοριακών: Θα ανακριθούν κι άλλοι;

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, προσπαθούσε να δικαιολογήσει στους υφισταμένους του γιατί ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κληθεί προς κατάθεση τουλάχιστον ένας ακόμα λογιστής, ενώ άλλες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες πιθανόν να κληθούν να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και άλλοι υπάλληλοι αλλά και επαγγελματίες.