Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το αίτημα της Αλλαγής

Το αίτημα της Αλλαγής

Το αίτημα της αλλαγής είναι πανίσχυρο αυτήν τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες να περνούν, γιατί το πιθανότερο είναι να μη μας ξαναδοθούν, αναφέρει ο Χάρης Δούκας σε άρθρο του στα ΝΕΑ

Γράφει ο Χάρης Δούκας

Η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο σοβαρών κλυδωνισμών, λόγω ευρύτερων ανακατατάξεων. Αντιμετωπίζει την ανάγκη να αναμετρηθεί με προκλήσεις και ευκαιρίες που θίγουν  την καθημερινή επιβίωση:

Από τους κινδύνους της ανέχειας και των ανισοτήτων, μέχρι την ψηφιακή μετάβαση, την κλιματική κρίση, τη γεωπολιτική αστάθεια, τις μεταβολές  στην εργασία και στις κοινωνικές συνθήκες.

Στο περιβάλλον αυτό, κάποιοι λίγοι επωφελούνται, καθώς οδηγούν την κούρσα της αύξησης του πλούτου και των κερδών, ενώ πολλοί άλλοι, μένουν πίσω. Η μεσαία τάξη, άλλοτε πυλώνας και ένδειξη κοινωνικής κινητικότητας και επαγγελματικής προόδου, βρίσκεται σε υποχώρηση.

Βλέπουμε γύρω μας την αδυναμία των δομών της οικονομίας και της κοινωνικής προστασίας να αντέξουν στις οικονομικές ανισορροπίες, στις ακραίες συνθήκες των «εκτάκτων αναγκών και των ακραίων φαινομένων», σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και φυσικής ζωής.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι για να αλλάξει, πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι φορείς που την επαγγέλλονται και εν προκειμένω το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να προσβλέπει κανείς στις αλλαγές που εγκυμονούνται στο ΠΑΣΟΚ, αφού είναι ο χώρος που έχει δείξει τη μεγαλύτερη ικανότητα να ανταποκρίνεται  στα μεταρρυθμιστικά αιτήματα  των καιρών. Να γίνεται μοχλός των εξελίξεων. Να μην κλείνεται στον εαυτό του και στους μηχανισμούς ελέγχου, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα των κοινωνικών επιδιώξεων.

Το αίτημα της αλλαγής είναι πανίσχυρο αυτήν τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δούμε τις ευκαιρίες να περνούν, γιατί το πιθανότερο είναι να μη μας ξαναδοθούν.

Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο.

Αγωνίζομαι για μια νέα Αλλαγή που θα προσφέρει ισονομία και σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Ελληνα. Για μια Ελλάδα με ανάπτυξη για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και κοινωνική δικαιοσύνη. Αγωνίζομαι για ένα ΠΑΣΟΚ που θα συνδεθεί ξανά με τον κόσμο της εργασίας, που θα έχει την καθημερινότητα του πολίτη στην πρώτη γραμμή.

Η χώρα χρειάζεται ανασυγκρότηση που πρέπει να στηριχτεί πάνω από όλα στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Με έμφαση στη γνώση και στην καινοτομία. Για ένα σύγχρονο κράτος που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, υπέρ όλων των πολιτών.

Η προγραμματική διακήρυξή μας δεν έχει βραχυπρόθεσμο, ευκαιριακό ορίζοντα μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά χαρακτήρα μιας διαρκούς επεξεργασίας και παρεμβάσεων. Είναι μια διαδικασία βελτίωσης και αναθεωρήσεων χωρίς παγιωμένες, στατικές θεωρήσεις.

Θέλουμε αυτήν την ταυτότητα της προοδευτικής μας πρότασης να την εδραιώσουμε στις εκλογές αυτές. Επιδίωξή μας: Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα.

Η μάχη της Κυριακής είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να λείψει κανένας. Η συμμέτοχη είναι η δύναμή μας. Δεν μας ταιριάζει η ουδετερότητα και η αδιαφορία.

Η μάχη της Κυριακής δεν είναι μια μάχη χαρακωμάτων, είναι μάχη για την πολιτική και τη ζωή.

Αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

Στις 13 Οκτώβρη ψηφίζουμε για την Αλλαγή.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Only in

Ελαιόλαδο: Αποκαλυπτική έκθεση για τη νέα σεζόν – Πότε «κλειδώνουν» παραγωγή και τιμές

Οι νέες προβλέψεις για την παραγωγή και τις τιμές στο ελαιόλαδο - Σε τι ποντάρει η αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024