Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για την απόφαση της ΚΕ να θέσει εκτός προεκλογικής κούρσας τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε ο Απόστολος Γκλέτσος στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Υπενθυμίζουμε ότι με 138 ψήφους η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός υποψηφιοτήτων τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον ίδιο να τονίζει με νόημα πως «η φωνή μας είναι το Συνέδριο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-8 Νοεμβρίου.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, υποψήφιος και αυτός για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη και δημοκρατική.

Γκλέτσος: Με τον Κασσελάκη μας χωρίζει χάος

«Χθες δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να κάνει η Κεντρική Επιτροπή κρίνοντας από την εν γένει συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη τους 11 μήνες που ήταν πρόεδρος σε ένα άλλο κόμμα, γιατί δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μη πολιτική του διαδρομή αυτούς τους 11 μήνες οδήγησε την Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα να μην έχουν άλλη επιλογή. Έκαναν αυτό που έπρεπε, κατά τη γνώμη μου».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ως επικίνδυνο για την Αριστερά.

«Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αυτό που περιμέναμε. Αυτούς τους 11 μήνες άλλο περιμέναμε κι άλλο μας ήρθε. Από την αρχή τον πιστέψαμε, τον θέλαμε, περιμέναμε να δούμε ήλιο και είδαμε νύχτα.

Μίλησε για μαύρα ταμεία στο κόμμα που τον έκανε πρόεδρο. Με χωρίζει χάος από τον Κασσελάκη. Αν βγει πρόεδρος θα φύγω. Αν βγω εγώ πρόεδρος, την επόμενη ώρα διαγράφω τον Κασσελάκη, γιατί είναι επικίνδυνος για το κόμμα και την Αριστερά».