Με πάνω από 20 μονάδες διαφορά προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, στο 27,9% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 60,6%, ενώ ο Χάρης Δούκας 39,3%.

Και παρότι η ενσωμάτωση είναι ακόμα σχετικά χαμηλή, δεν μπορεί παρά να θυμηθεί κανείς ότι και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι είχαν χάσει τη μάχη της Αθήνας στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Η Αθήνα τούς είχε γυρίσει την πλάτη στον α’ γύρο

Συγκεκριμένα, στις «πράσινες» κάλπες της περασμένης Κυριακής, οι Αθηναίοι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα (19,64%), που έχει δεχθεί κριτική από τους αντιπάλους του και όχι μόνο για την επιλογή του να κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες μετά την ανάληψη της δημαρχίας στον ιδιαιτέρως απαιτητικό Δήμο Αθηναίων.

Ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης (19%), όμως, βρέθηκε στις 6 Οκτωβρίου στις πρώτες προτιμήσεις των Αθηναίων ψηφοφόρων, που «χάρισαν» την πρώτη θέση στον Παύλο Γερουλάνο (31,5%) και τη δεύτερη στην Άννα Διαμαντοπούλου (22,1%).

Πρώτος και στην Αττική ο Ανδρουλάκης

Πρωτιά καταγράφει και συνολικά στην Αττική ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 46,49% της ενσωμάτωσης, δηλαδή στα 106 από τα 228 εκλογικά τμήματα, καθώς συγκεντρώνει 14.811 ψήφους και ποσοστό 60,72%.

Αντίστοιχα, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 9.580 ψήφους και 39,28% στην Αττική.