Ο Ολυμπιακός, παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, επικράτησε του Άρη στο ΣΕΦ με 102-72, για την 2η αγωνιστική της Greek Basketball League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στάθηκε στην επιστροφή του Φαλ, ο οποίος με την παρουσία του στο παρκέ βελτιώνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και στις 27 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του.

«Είναι σημαντικό ότι μπήκε ο Φαλ στην ομάδα και δημιουργεί άλλη συνθήκη, πασάρει καλά, είναι καλός δέκτης της μπάλας, καταλαβαίνει το παιχνίδι. Γίναμε πολύ ομαδικοί στο παιχνίδι με 27 ασίστ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπαρτζώκας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τον τεχνικό των Πειραιωτών να τονίζει ότι ο Σέρβος θα μπει στο ομαδικό κομμάτι της προπόνησης τις επόμενες ημέρες και είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε ή στη δυναμική μας. Χρειαζόμαστε χρόνο, έχουμε νέα πρόσωπα, κάθε ματς και προπόνηση είναι προς όφελός μας. Είναι σημαντικό ότι μπήκε ο Φαλ στην ομάδα και δημιουργεί άλλη συνθήκη, πασάρει καλά, είναι καλός δέκτης της μπάλας, καταλαβαίνει το παιχνίδι. Γίναμε πολύ ομαδικοί στο παιχνίδι με 27 ασίστ.  Έχουμε σερί παιχνίδια και είναι σημαντικό ότι μοιράσαμε το χρόνο σήμερα και κανείς δεν έπαιξε πάρα πολύ.

Για την ετοιμότητα του Μιλουτίνοφ: «Δεν έχει μπει ομαδικά, έχει κάνει ατομικό, θα μπει αυτή η βδομάδα. Αύριο έχουμε προπόνηση τακτικής. Θέλει 2-3 ομαδικές προπονήσεις για να παίξει μετά από ένα μήνα απουσίας. Όσο νωρίτερα τον έχουμε μαζί μας τόσο καλυτέρα».

Για το αν χωράνε τέσσερις ψηλοί στην ομάδα: «Εξαρτάται από τη φόρμα τους, τον αντίπαλο, τις καταστάσεις. Μπορεί να ταιριάζουν, όλοι μπορεί να είναι πρωταγωνιστές, όλοι μπορεί να μη χωράνε».

Βεζένκοφ: «Θέλαμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο»

«Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι λόγω του φόρτου που έχουμε μπροστά μας, παίξαμε την Παρασκευή, παίζουμε την Τρίτη, ξανά την Παρασκευή, έπρεπε να το τελειώσουμε νωρίς. Ο Άρης έχει δείξει πολύ σκληράδα, πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, παίζει κι αυτός στην Ευρώπη. Οπότε θέλαμε να ξεκινήσουμε καλά, γιατί δεν είχαμε παίξει καλά ούτε με τη Ζαλγκίρις, ούτε με το Λαύριο, ούτε με τη Φενέρ. Νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά και συνεχίζουμε με την Αρμάνι.

Θέλουμε συνοχή, θέλουμε συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Οπότε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, πάμε να κερδίσουμε την Αρμάνι. Στην επίθεση έχουμε πολύ ταλέντο, έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν 20 πόντους ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι η σκληράδα. Αυτό τουλάχιστον δεν δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως και σήμερα είχαμε κάποια θέματα μικρά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα κομμάτια, πιο πολύ πνευματικά, είναι θέμα διάθεσης, και από εκεί και πέρα θα βρούμε όλες τις λύσεις.

Πολύ έμπειρη ο ομάδα το Μιλάνο. Πολύ καλοί παίκτες, πολύ καλός προπονητής. Πρέπει να εστιάσουμε σε εμάς, να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».