Δεν είναι λίγοι οι Youtubers που έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα και ακολουθούνται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, καθιστώντας τους σημαντικούς influencers και δημιουργούς περιεχομένου. Έχουν γίνει μόδα και παίζουν ακόμη και ποδόσφαιρο.

Κανονικό 90λεπτό για εμπορικούς, αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ακόμη και σε ένα παιχνίδι όπου δεν υπάρχουν σκοπιμότητες όμως γίνονται επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια του «Partidazo de Youtubers 5», η ομάδα Ισπανών δημιουργών περιεχομένου αναμετρήθηκε με τη γαλλική ομάδα, σε μια προσπάθεια να πάρει ρεβάνς για την ήττα 2-0 στην προηγούμενη συνάντησή τους. Μπορεί να γκρινιάζουν και να καυτηριάζουν αντιδράσεις ποδοσφαιριστών και των οπαδών στις κερκίδες, αλλά και στο δικό τους έγιναν τα ίδια.

Το κλίμα έντασης κορυφώθηκε όταν οι Γάλλοι παίκτες εγκατέλειψαν το γήπεδο, κατηγορώντας ένα μέρος της ισπανικής κερκίδας για ρατσιστικές χειρονομίες. Το επεισόδιο επισκίασε τον αθλητικό χαρακτήρα του αγώνα, δημιουργώντας απορίες και εντάσεις.

Το «Partidazo de Youtubers» είναι ένα ειδικό φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διοργανώνεται μεταξύ δημιουργών περιεχομένου (Youtubers) από διαφορετικές χώρες, σε αυτήν την περίπτωση από την Ισπανία και τη Γαλλία. Οι ομάδες αποτελούνται από διάσημους streamers και Youtubers που αγωνίζονται σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, συνήθως με έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το «Partidazo de Youtubers 5» ήταν μια αναμέτρηση ρεβάνς, καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει της ισπανικής ομάδας. Πάντα με φιλικό χαρακτήρα.

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης είχε πολύ κόσμο. Πάνω από 30.000 πήγαν στο γήπεδο της Ατλέτικο για αυτό το ξεχωριστό φιλικό. Στο τέλος, το παιχνίδι συνεχίστηκε και ένας αμφιλεγόμενος αγώνας έληξε με 2-0 υπέρ των Ισπανών.

Στο 57ο λεπτό οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές υπέδειξαν έναν οπαδό στην κερκίδα, καταγγέλλοντας ότι είχε διαπράξει ρατσιστική ενέργεια σε βάρος τους.

Στη συνέχεια οι Γάλλοι YouTubers πήγαν στο τούνελ των αποδυτηρίων με σκοπό να εγκαταλείψουν τον αγώνα, αν και τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε. Ο Κοκό, μέλος της ισπανικής ομάδας και δημοφιλής Ισπανός Youtuber, ξέσπασε σε κλάματα και χρειάστηκε να τον ηρεμήσει ο Κριστόμπαλ Σόρια, διαιτητής του αγώνα.

«Είμαι λυπημένος. Είναι απαράδεκτο. Ζητώ από τον Μάριο να μιλήσει με τους φιλάθλους», είπε ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας. Ο DjMario πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε σεβασμό: «Φίλαθλοι, αυτό είναι παιχνίδι των youtubers, παρακαλώ, μην βρίζετε. Είμαστε στο 2024. Ας περάσουμε καλά».

Ένα νέο ντροπιαστικό γεγονός που σχετίζεται με τον ρατσισμό έκανε την εμφάνισή του ακόμη και σε παιχνίδι ανθρώπων των social media.

Μετά από στιγμές έντασης και αποβολή του οπαδού που είχε κάνει αυτές τις ρατσιστικές ενέργειες, ο ίδιος ο Cristóbal Soria και ο YouTuber DjMaRiiO μίλησαν μέσω του συστήματος αναγγελιών για να προειδοποιήσουν τους παρευρισκόμενους ότι δεν θα δεχτούν άλλη μια προσβολή.

Αυτή ήταν η στιγμή που ο αγώνας διακόπηκε και οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές υπέδειξαν τον φερόμενο ως δράστη της ρατσιστικής πράξης στις εξέδρες. Η αστυνομία επενέβη και τον έβγαλε εκτός. Tο κακό όμως είχε ήδη γίνει…