Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φαλ αλλάζει τα πάντα

Ο Φαλ αλλάζει τα πάντα

Ο Μουστάφα Φαλ δημιουργεί νέα δεδομένα και ο Ολυμπιακός παίζει το μπάσκετ που μπορεί, έχοντας τον Γάλλο στο παρκέ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη, με τους «ερυθρόλευκους» να κυριαρχούν σε κάθε εκατοστό του παρκέ απέναντι στους «κίτρινους».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ο κόουτς των πειραιωτών είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος, βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή της.

Και ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης γιατί πολύ απλά η παρουσία του Μουστάφα Φαλ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ποιοτική αναβάθμιση του παιχνιδιού της ομάδας του λιμανιού.

Ο Γάλλος σέντερ έπαιξε και στο ματς με την Ζαλγκίρις αλλά σήμερα πήρε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και δεν χωρά αμφιβολία πως τα πράγματα που προσφέρει ο Φαλ και στις δύο πλευρές του παρκέ, «μεταμορφώνουν» την ομάδα του λιμανιού.

Ο «πύργος» του Ολυμπιακού αλλάζει τα πάντα στο παιχνίδι των πειραιωτών, δίνοντας πρώτα απ’ όλα ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση.

Με τον Φαλ στο παρκέ ο Ολυμπιακός βρίσκει τους τρόπους να «στήσει» ωραίες επιθέσεις και να βγάλει ελεύθερα σουτ τριών πόντων, με τον Γάλλο να έχει την τελική πάσα.

Όλοι κινούνται πιο άνετα όταν η μπάλα περνάει στα χέρια του σέντερ του Ολυμπιακού γιατί πολύ απλά ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» έχει την δυνατότητα να πασάρει καλά.

Η απουσία του Γάλλου ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής του.

Ο Μπαρτζώκας είδε όμως σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση ότι η επιστροφή του Φαλ επαναφέρει μια δυναμική που είναι απαραίτητη στο παιχνίδι των πειραιωτών κι αυτή η εξέλιξη είναι ότι ακριβώς περίμενε εδώ και μήνες ο Μπαρτζώκας.

Δυο μέρες μετά τον αγώνα με την Ζάλγκιρις για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός έβγαλε «φρεσκάδα» στο παιχνίδι του, είχε ταχύτητα στην επίθεση και το κυριότερο έπαιξε ωραίο, θεαματικό μπάσκετ.

Ήταν επί της ουσίας μια πρώτη εικόνα από αυτά που μπορεί να παρουσιάσει προσεχώς η ομάδα του λιμανιού, γιατί μιλάμε για ένα ρόστερ με τεράστιες δυνατότητες.

Και είναι βεβαίως προφανές πως από την στιγμή που θα επιστρέψει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα για την εφαρμογή του σχεδίου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα το «εμπόδιο» του Άρη αλλά αυτό που έκανε τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» να χαμογελά δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα αλλά η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του.

Τώρα οι πειραιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον μεγάλο και πολύ σημαντικό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα, με τους «ερυθρόλευκους» να φιλοξενούν τους Ιταλούς το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ.

Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη και μια ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το 2-1. Έδειξαν σήμερα ότι ανεβάζουν «στροφές» με την επιστροφή του Φαλ κι αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα για την συνέχεια των πειραιωτών.

Only in

«Βασιλιάς» στη Σανγκάη ο Σίνερ, «καθάρισε» τον Τζόκοβιτς (2-0)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την ήττα στο τελικό του Masters στη Σαγκάη με 2-0 σετ από τον Γιανίκ Σίνερ και έχασε την ευκαιρία να σπάσει το φραγμα των 100 τίτλων στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024