Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD

Ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αποστολή του συγκεκριμένου συστήματος αεράμυνας, κάτι που ακουγόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD για να «υπερασπιστούν το Ισραήλ».

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά το Ισραήλ

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σήμερα την ανάπτυξη του THAAD στο Ισραήλ, το οποίο θα χειρίζεται ο αμερικανικός στρατός στο Ισραήλ, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν «εξουσιοδότησε την ανάπτυξη μιας συστοιχίας πυραύλων THAAD και μιας ομάδας στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας του Ισραήλ μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου και ξανά την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ σε ανακοίνωσή του.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Central Command:

Μια συστοιχία THAAD είχε ήδη αναπτυχθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023 και προηγουμένως το 2019, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Την είδηση μετέδωσε αρχικά η Wall Street Journal, ενώ ήδη από χθες ήδη ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει την κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι αυτή έρχεται εν μέσω προετοιμασιών για μια αναμενόμενη ισραηλινή στρατιωτική δράση κατά του Ιράν – απάντηση στην πρόσφατη ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.

Το σύστημα THAAD, ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, θα λειτουργεί σε συντονισμό με το αμυντικό σύστημα «Arrow» του Ισραήλ. Και τα δύο συστήματα μπορούν να μοιράζονται καθήκοντα αναχαίτισης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα κρίσιμο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση ιρανικού πυραυλικού πλήγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

«Βασιλιάς» στη Σανγκάη ο Σίνερ, «καθάρισε» τον Τζόκοβιτς (2-0)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την ήττα στο τελικό του Masters στη Σαγκάη με 2-0 σετ από τον Γιανίκ Σίνερ και έχασε την ευκαιρία να σπάσει το φραγμα των 100 τίτλων στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024