Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Είστε ο στρατός μου, είμαι ο Χίτλερ!» Η Λόρεν Πισιότα επιτίθεται ξανά στον Κάνιε Γουέστ με νέες αποκαλύψεις

«Είστε ο στρατός μου, είμαι ο Χίτλερ!» Η Λόρεν Πισιότα επιτίθεται ξανά στον Κάνιε Γουέστ με νέες αποκαλύψεις

Στην επικαιροποιημένη μήνυση εναντίον του Κάνιε Γουέστ, η πρώην βοηθός του Λόρεν Πισιότα επιστρέφει στους καιρούς που ο μουσικός και επιχειρηματίας είχε ως έμπνευση τον Χίτλερ

Ναζιστικοί χαιρετισμοί, εκατοντάδες σβάστικες και ρητορική μίσους κατά των Εβραίων είναι οι νέες αποκαλύψεις της Λόρεν Πισιότα στη μήνυση της ενάντια στον Κάνιε Γουέστ.

Ο Kάνιε Γουέστ υπέβαλλε το προσωπικό του σε εκφοβισμό και ρητορική μίσους εναντίον των Εβραίων και τους ανάγκαζε να ζωγραφίσουν εκατοντάδες σβάστικες σε ρούχα, ισχυρίζεται η πρώην βοηθός του στην επικαιροποιημένη μήνυση της.

Η influencer και πρώην star του OnlyFans, Λόρεν Πισιότα μήνυσε τον Γουέστ τον Ιούνιο για σεξουαλική παρενόχληση και συστηματική παρακολούθηση όσο εργαζόταν για εκείνον την περίοδο 2021-22.

Η μήνυση 88 σελίδων που περιήλθε στην κατοχή της DailyMail.com κάνει δεκάδες νέους άβολους ισχυρισμούς εναντίον του Κάνιε Γουέστ -από όργια μέχρι απόπειρα βιασμού και κακοποίηση.

«Όταν ξυπνήσω θα πάω να σκοτώσω 3 Εβραίους»

Η καριέρα του Γουέστ πήρε την κατηφόρα όταν άρχισε να υιοθετεί αντισημιτική ρητορική μίσους και να αυτοπροσδιορίζεται ως νεοναζί.

Αυτό ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου του 2022, όταν έγραψε στο Twitter: «Είμαι λίγο νυσταγμένος απόψε, αλλά όταν ξυπνήσω θα πάω να σκοτώσω 3 Εβραίους».

«Το αστείο είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορώ να είμαι αντισημίτης επειδή οι μαύροι είναι στην πραγματικότητα και Εβραίοι» πρόσθεσε.

Στη μήνυση της η Πισιότα αποκάλυψε τα γεγονότα που, όπως ισχυρίζεται, οδήγησαν σε αυτό το ξέσπασμα και αναφέρεται στο πώς ξεκίνησε η κλιμακούμενη μισαλλοδοξία του Γουέστ απέναντι στους Εβραίους.

Το χρώμα στους τοίχους

Ο Γουέστ είχε ζητήσει «τη μεγαλύτερη σουίτα ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες», αλλά κανένα από τα μέρη που του άρεσαν δεν ήταν διαθέσιμο.

Η Πισιότα κάλεσε συνεργάτη της με άκρες στην αγορά και διαθεσιμότητα ακινήτων για να βρει μια λύση και να ικανοποιήσει το αίτημα του Γουέστ. Η Πισιότα του ζήτησε να της εξασφαλίσει ένα ρετιρέ πέντε αστέρων στο Δυτικό Χόλιγουντ για το αφεντικό της, τον Γουέστ.

Δέκα λεπτά μετά την άφιξη του ωστόσο ο Γουέστ φέρεται να έφυγε μαινόμενος από το ξενοδοχείο. Στη μήνυση της αναφέρεται ότι ο Γουέστ την κάλεσε στο τηλέφωνο σε έξαλλη κατάσταση ισχυριζόμενος ότι το δωμάτιο ήταν «σκουπίδι».

«Και βέβαια θα του άρεσε αυτό το σκουπίδι για ξενοδοχείο, έχει γαλάζιους τοίχους, αυτό είναι κάτι που θα άρεσε σε ένα Εβραίο» υποστηρίζει η Πισιότα ότι της είπε, εξοργισμένος.

«Κάντο μου ανάγνωση, με ερεθίζει»

Στη συνέχεια, ο Γουέστ της τηλεφώνησε ξανά, από το αυτοκίνητο, για να προχωρήσει σε ένα χυδαίο αντιεβραϊκό παραλήρημα, υποστηρίζει η μήνυση. Αργότερα εκείνο το βράδυ έστειλε το περιβόητο αντισημιτικό tweet.

Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στην Πισιότα και την έβαλε να του διαβάσει το tweet, επειδή αυτό τον «ερέθιζε» υποστηρίζει.

Ο Γουέστ της έστειλε πολλά ακόμη αντισημιτικά κείμενα (περιγράφονται λεπτομερώς στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η Πισιότα). Τα περισσότερα είναι εξαιρετικά χυδαία και ενοχλητικά.

Στη μήνυση της η Πισιότα ισχυρίζεται ότι το μίσος και ο φανατισμός του Γουέστ κορυφώθηκε μετά την απότομη λήξη της συνεργασίας του με την Gap.

Όταν ο Γουέστ μετακόμισε με την ομάδα του σε νέα γραφεία συγκέντρωσε όλο το προσωπικό σε αίθουσα σύσκεψης και «εκφώνησε μια μακροσκελή, αντισημιτική, ρατσιστικά φορτισμένη, απειλητική ομιλία μίσους».

«Βρίσκομαι σε πόλεμο με τους Εβραίους»

«Πήρε βαθιές ανάσες και εξέφρασε με πάθος και ορμή την αγάπη και τον θαυμασμό του για την ‘ιδιοφυΐα’ Αδόλφο Χίτλερ», υποστηρίζει στη μήνυση της η Πισιότα.

«Ο Κάνιε Γουέστ συνέχισε να επικοινωνεί με πάθος το θαυμασμό του για τους Ναζί και το Ολοκαύτωμα, καθώς και το απόλυτο μίσος του για πολύ συγκεκριμένους Εβραίους, ειδικά για τους Εβραίους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία στη μουσική βιομηχανία» προσθέτει.

Ολοκλήρωσε το παραλήρημά του δηλώνοντας ότι «βρίσκεται σε πόλεμο με τους Εβραίους».

Αμέσως μετά την ομιλία του έβρισε έναν νεαρό, νεοπροσληφθέντα γραφίστα και απαίτησε να του ζωγραφίσει μια σβάστικα, κάτι που εκείνος αρνήθηκε.

Ο Γουέστ επέμεινε και τον εκφόβισε λέγοντας ότι επρόκειτο απλά για μια «δοκιμασία, ένα τεστ και τον ρώτησε αν ήταν Εβραίος», υποστηρίζει η μήνυση.

Έλεγε στο προσωπικό του ότι ήταν «ο στρατός του», ότι «αυτός ήταν ο Χίτλερ»

Ο σχεδιαστής απάντησε στον Γουέστ ότι γνώριζε τι εστί Ολοκαύτωμα και δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημα του.

Ο Γουέστ φέρεται να απαίτησε να το ζωγραφίσει αλλιώς θα τον απέλυε απολυόταν επί τόπου. Τελικά ο γραφίστας υποχώρησε καθώς ο Γουέστ στεκόταν από πάνω του και τον παρακολουθούσε.

Στη συνέχεια, ο Γουέστ του έδωσε εντολή να σχεδιάσει ένα νέο λογότυπο Yeezy «εμπνευσμένο από τη σβάστικα, ένα λογότυπο που θα ενσωμάτωνε το πνεύμα του Χίτλερ στη μπράντα» αναφέρεται στην αγωγή.

Μετά ο Γουέστ άρχισε να δείχνει σε όλους την οθόνη του κινητού του, για να μοιραστεί μαζί με το προσωπικό της εταιρείας του «τα πιο προσβλητικά, αηδιαστικά και χυδαία σεξουαλικά μηνύματα» που έστειλε στον αρχισυντάκτη του «πιο διάσημου εντύπου μόδας στον κόσμο».

Χάιλ Χίτλερ!

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Γουέστ συχνά φώναζε «Heil Hitler!» και εκτελούσε ναζιστικούς χαιρετισμούς γύρω από το γραφείο.

Συνέκρινε συχνά τον εαυτό του με τον Χίτλερ και αξιωματούχους των Ναζί, ισχυρίζεται η Πισιότα στην κατάθεση της.

«Ζητούσε από τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες να αποκαλύψουν την ασκούμενη θρησκεία τους και, ανάλογα με την απάντησή τους, είτε τους απέλυε επί τόπου ή τους ζητούσε να φύγουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

«Αν κάποιος εξέφραζε τις ανησυχίες του ή διαφωνούσε λεκτικά με τον [Γουέστ] με οποιονδήποτε τρόπο, κινδύνευε να ταπεινωθεί και να μπει στη μαύρη λίστα» προσθέτει.

Σε άλλο περιστατικό η Πισιότα λέει ότι ο Γουέστ άπλωσε εκατοντάδες κομμάτια από τη συλλογή στο πάτωμα ενός μεγάλου meeting room στα γραφεία της εταιρείας και απαίτησε από σχεδιαστές ρούχων να τα γεμίσουν με σβάστικες» ισχυρίζεται η αγωγή.

Έλεγε ότι το προσωπικό του ήταν «ο στρατός του» και «αυτός ήταν ο Χίτλερ».

«Ο Χίτλερ έκανε καλά πράγματα»

Την ίδια εκείνη περίοδο ο αφροαμερικανός τραγουδοποιός, παραγωγός και ράπερ Κάνιε Γουέστ εξήρε επανειλημμένα τον ναζί δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ, που κατ’ αυτόν έκανε «καλά πράγματα», επιδιδόμενος και σε δημόσια αντισημιτικά παραληρήματα όπως τότε που εμφανίστηκε στην εκπομπή του ακροδεξιού τηλεοπτικού παρουσιαστή Άλεξ Τζόουνς.

«Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ. Δεν θα κάθομαι ν’ ακούω όταν μου λένε Εβραίοι ‘δεν μπορείς να λες φωναχτά πως αυτός ο άνθρωπος έκανε καλά πράγματα’. Τελείωσα μ’ αυτό. Μου αρέσει ο Χίτλερ», είχε πει ο Γουέστ στον παρουσιαστή της εκπομπής Infowars.

Αναπαρήγαγε επίσης τη θεωρία που θέλει τους Εβραίους να «ελέγχουν» μέσα ενημέρωσης, τον τομέα των ειδήσεων και του πολιτισμού, ιδίως της μουσικής.

Τα «εβραϊκά ΜΜΕ», έλεγε, «μας έχουν κάνει να νομίζουμε πως οι ναζί και ο Χίτλερ δεν πρόσφεραν τίποτα καλό στον κόσμο».

Επιδιδόμενος σε μίμηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Γουέστ είπε «πρέπει να ελέγχουμε τα βιβλία της Ιστορίας, πρέπει να ελέγχουμε τις τράπεζες, πρέπει να σκοτώνουμε κόσμο».

Τότε ο Τζόουνς, χαμογελαστός, συμφώνησε με τον Γουέστ «πως υπάρχει εβραϊκή μαφία».

Κάποιους μήνες μετά και μετά τον αποκλεισμό του από X και Meta, ο Γουέστ ζήτησε συγγνώμη για την αντισημιτική του στάση.

Τα φετίχ και οι εμμονές του με τις μητέρες


Η Πισιότα περιέγραψε επίσης λεπτομερώς τις υποτιθέμενες αρρωστημένες σεξουαλικές εμμονές του Γουέστ και το φετίχ του να θέλει να κοιμάται και με τις μητέρες των συντρόφων του – συμπεριλαμβανομένης της Μπιάνκα Σενσόρι.

Η μήνυση εμβαθύνει στα υποτιθέμενα διαβόητα σεξουαλικά πάρτι του και ισχυρίζεται ο Γουέστ τη νάρκωσε και τη βίασε χρόνια πριν δουλέψει γι’ αυτόν – κάτι που ανακάλυψε μόνο όταν της το εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος στα τέλη του 2022.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Γουέστ υποσχέθηκε να της καταβάλει μισθό 4 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, καυχήθηκε γι’ αυτό στον Jay-Z, στη συνέχεια την απέλυσε άδικα και αθέτησε μια αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γουέστ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς στην αρχική αγωγή της Πισιότα, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους» και κατηγορώντας την για «εκβιασμό» -ωστόσο δεν έχει ακόμη καταθέσει μήνυση εναντίον της.

Όπως αναφέρει η DailyMail.com η νομική ομάδα του Γουέστ δεν έχει σχολιάσει την επικαιροποημένη μήνυση της Πισιότα.

Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024