Η δημοπρασία που διεξήχθη από την Πέμπτη έως το Σάββατο (10-12 Οκτωβρίου) προκάλεσε την αναμενόμενη φρενίτιδα στους πολυπληθείς φανατικούς του Game Of Thrones, της σειράς που έγραψε ιστορία στο HBO.

Η δημοπρασία ξεπέρασε συνολικά τα 21 εκατομμύρια δολάρια, με την συμμετοχή περισσότερων από 4.500 θαυμαστών της σειράς να πλειοδοτούν για περισσότερα από 900 memorabilia της σειράς.

Προφανώς και το πιο περιζήτητο αντικείμενο ήταν ο «Σιδερένιος Θρόνος» ο οποίος πωλήθηκε σε μόλις έξι λεπτά. Το ποσό της πλειοδοσίας ζαλίζει.

Ο θρόνος δημοπρατήθηκε αντί 1,49 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από το «Σιδερένιο Θρόνο», περισσότερα από 30 αντικείμενα  από το «Game Of Thrones», «έπιασαν» εξαψήφιο αριθμό, αναφέρει το ΑP.

Ανάμεσα τους το διαβόητο Longclaw σπαθί του Jon Snow που κρατούσε ο Κιτ Χάριγκτον (Kit Harington) που «χτύπησε» τα 400.000 δολάρια ενώ ένα κοστούμι με εντυπωσιακό μανδύα του ίσιου χαρακτήρα δημοπρατήθηκε για 337.500 δολάρια.

«Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς φτιαγμένους από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να διασκευάσουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin)», ανέφερε σε δήλωση ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

«Ο κόσμος ήθελε ένα μέρος από τη μαγεία του Game of Thrones» πρόσθεσε.

Ο λόγος

Ο «Σιδερένιος Θρόνος» είχε και την εμβληματική του σημασία στην τηλεοπτική εποποιία καθώς συμβόλιζε τον αγώνα για την εξουσία.

Δημιουργήθηκε μετά από διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, και η πρώτη ύλη του ήταν μέταλλο από χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης που έλιωσε με την πύρινη ανάσα του ο Δράκος του, Βαλέριον.

Σε συνέντευξή του όταν ανακοινώθηκε η δημοπρασία τον Σεπτέμβριο, ο Jay Roewe, αντιπρόεδρος του HBO , δήλωσε ότι η πώληση δείχνει τη δύναμη της σειράς πέντε χρόνια μετά το φινάλε της.

«Το ‘Game of Thrones’ ήταν μια στιγμή του zeitgeist στην κουλτούρα μας. Ήταν μια χρονική στιγμή που όρισε την τηλεοπτική παραγωγή υψηλού επιπέδου. Ήταν μια στιγμή που καθόρισε το HBO», δήλωσε. «Επηρέασε την κουλτούρα μας».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CBS News.