Το quiz της σημερινής ημέρας δημιουργήθηκε από τον Randall Munroe, σκιτσογράφο του διαδικτυακού κόμικ xkcd και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου What If?.

Όσοι δεν έχετε ακούσει ποτέ γι’ αυτόν, ο Munroe, πρώην ρομποτικός μηχανικός της NASA, είναι πιθανότατα ο κορυφαίος χιουμορίστας επιστήμης στον κόσμο.

To quiz που καλείστε να λύσετε είναι μια παραλλαγή του κλασικού του κόμικ για την αυτοαναφορά.

Πάμε να ξεκινήσουμε;

1.Όλοι μαζί τώρα

Βρείτε όλους τους πιθανούς τρόπους, εάν υπάρχουν, για να συμπληρώσετε τα τρία κενά έτσι ώστε να είναι αληθινές και οι τρεις απαντήσεις.

Στο πρώτο κουτάκι πρέπει να συμπληρώσετε το άθροισμα των αριθμών στα άλλα δύο κουτάκια. Στο δεύτερο κουτάκι πρέπει να βρείτε την τετραγωνική ρίζα του γινομένου των αριθμών που προκύπτουν στα άλλα δύο. Τέλος στο τρίτο κουτάκι πρέπει να συμπληρώσετε τον μικρότερο αριθμό που προκύπτει απ’ τα άλλα δύο κουτάκια.

‘Οπου product = γινόμενο

Το δεύτερο quiz της σημερινής ημέρας είναι μια προσέγγιση του διαγράμματος Venn. Έχει δημιουργηθεί από τον RGee Watkins, κατασκευαστή ξύλινων παζλ με τουβλάκια.

2. Ένα προς Venn

Για να λύσουμε το πρόβλημα που σχετίζεται με ένα διάγραμμα Venn με τέσσερα κουτάκια και τα σημεία από A έως J, πρέπει να καθορίσουμε τις σχέσεις και τους υπολογισμούς που είναι απαραίτητοι για να προσδιορίσουμε την τιμή του D, που αντιπροσωπεύει την τομή όλων των τεσσάρων τετραγώνων.

Τα αθροίσματα των περιοχών σε κάθε τετράγωνο είναι ίσες, επομένως A+B+C+D+E (κόκκινο τετράγωνο) = C+D+F+G+H (κίτρινο τετράγωνο) = (πράσινο τετράγωνο) = (μπλε τετράγωνο).

Στην περίπτωση που δεν έχετε «καεί» ακόμη, σας αφήνουμε να κάνετε τους υπολογισμούς σας. Οι απαντήσεις αύριο!