Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Το styling της μιλάει για δύναμη»: Η Κέιτ Μίντλετον επιστρέφει στα καθήκοντα της

«Το styling της μιλάει για δύναμη»: Η Κέιτ Μίντλετον επιστρέφει στα καθήκοντα της

Με μια φτέρη, η Κέιτ Μίντλετον έστειλε ηχηρό μήνυμα στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση στο αιματοβαμμένο Σάουθπορτ

Όταν η Kέιτ Μίντλετον επισκέφθηκε με τον σύζυγο της πρίγκιπα Γουίλιαμ τις οικογένειες των τριών παιδιών που δολοφονήθηκαν στο Σάουθπορτ βυθίζοντας σε θλίψη τη Βρετανία και φέρνοντας στη χώρα ανείπωτη ρατσιστική βία αν και ο δολοφόνος ήταν από την Ουαλία -την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία τον περασμένο μήνα-, το ντύσιμο της είχε συμβολισμό και μήνυμα.

Στη συνάντηση της με τις οικογένειες και τους διασώστες που ανταποκρίθηκαν στο τραγικό περιστατικό, οι λεπτομέρειες στις στιλιστικές επιλογές της Κέιτ Μίντλετον έπαιξαν ρόλο, είχαν τη δική τους, ιδιότυπη σημασία.

Πιο συγκεκριμένα το αξεσουάρ -ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια- που επέλεξε για την περίσταση μάζεψε τα βλέμματα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια Catherine Zoraida στο μοτίβο της φτέρης (κοστίζουν 220 δολάρια) με τους συντάκτες μόδας να την αποθεώνουν για την επιλογή της και το ουσιαστικό μήνυμα που κουβαλούσε στην περίσταση.

Στην κέλτικη παράδοση, οι φτέρες συνδέονται με τις νεράιδες, ένα γλυκό νεύμα στο θαύμα και την αθωότητα των παιδιών

Η φτέρη έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία σε πολλούς πολιτισμούς, με αρκετούς να συνδέουν το φυτό με την ανανέωση, την ανθεκτικότητα και τη νέα ζωή, λόγω της ικανότητάς της να αναπτύσσεται σε δύσκολες συνθήκες, καθώς και του μοτίβου ανάπτυξής της, με τα φρέσκα πράσινα φύλλα να ξεδιπλώνονται από μια σφιχτή σπείρα όταν ανθίζει.

Στην κέλτικη παράδοση, οι φτέρες συνδέονται επίσης συχνά με τις νεράιδες και τη μαγεία, ένα γλυκό νεύμα στο θαύμα και την αθωότητα των παιδιών.

Μερικές φορές, οι φτέρες τοποθετούνταν στα χαλινάρια των αλόγων ή συμπεριλαμβάνονταν στις δέσμες των ταξιδιωτών ως γούρι, ως παράκληση προς τις νεράιδες να προστατεύσουν τον μεταφορέα.

Κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο επιχρυσωμένο ασήμι 18 καρατίων, τα κρεμαστά σκουλαρίκια ήταν και βασικός άξονας των στιλιστικών της επιλογών –αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τα φόρεσε. Η πριγκίπισσα τα είχε φορέσει ξανά στο Chelsea Flower Show στο Λονδίνο στις 22 Μαΐου 2023.

«Διέκρινε το τραύμα»

Η Κέιτ ήταν μια προσθήκη έκπληξη στη συνάντηση στο Σάουθπορτ, συνοδεία του συζύγου της που είχε προγραμματισμένη την εμφάνιση του στην εκδήλωση στο δημόσιο πρόγραμμά του.

Οι άνθρωποι του παλατιού διευκρίνισαν ότι η παρουσία της κρατήθηκε μυστική από σεβασμό προς τις οικογένειες που θρηνούν το τραγικό περιστατικό.

Το ζευγάρι των διαδόχων του θρόνου πέρασαν περίπου μισή ώρα με τις οικογένειες της εξάχρονης Bebe King, της επτάχρονης Elsie Dot Stancombe και της εννιάχρονης Alice Da Silva Aguiar, των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Συναντήθηκαν επίσης με τη δασκάλα της τάξης, Leanne Lucas, η οποία τραυματίστηκε στο περιστατικό, ενώ η Kέιτ φέρεται να αγκάλιασε αρκετούς από όλους όσοι ήταν εκεί τη στιγμή που το περιστατικό πλήγωσε τη χώρα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο κτίριο για να αγκαλιάσει τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Μπορούσε να δει τη συγκίνηση και να διακρίνει το τραύμα τους, είδε το αντίκτυπο που είχε η τραγική στιγμή στις ζωές τους» είπε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Merseyside, Phil Garrigan.

Τον Ιούλιο, μετά την επίθεση, οι Γουίλιαμ και Κέιτ έκαναν ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συγκίνησε πολλούς.

«Ως γονείς, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περνούν οι οικογένειες, οι φίλοι και οι αγαπημένοι όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα στο Σάουθπορτ» έγραψαν.

«Στέλνουμε την αγάπη, τις σκέψεις και τις προσευχές μας σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη φρικτή και αποτρόπαια επίθεση. Ευχαριστούμε επίσης τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν τις πιο φρικτές σκηνές, επέδειξαν συμπόνια και επαγγελματισμό όταν η κοινότητά σας σας χρειαζόταν περισσότερο».

Ήταν σημαντικό για τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας να επισκεφθούν τις οικογένειες για να δείξουν ότι δεν τους είχαν ξεχάσει, σύμφωνα με βοηθούς του παλατιού.

Δημοσίευσαν δήλωση και φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψη.

«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό όλων στο Σάουθπορτ», έγραψαν. «Η σημερινή συνάντηση με την κοινότητα ήταν μια ισχυρή υπενθύμιση της σημασίας της αλληλοϋποστήριξης μετά από μια αδιανόητη τραγωδία. Θα παραμείνετε στις σκέψεις και τις προσευχές μας» προσθέτουν.

Όλες οι τάσεις επάνω της

Η Κείτ Μίντλετον επένδυσε στην τάση της μόδας φέτος, το μπορντό, αλλά και τις βρετανικές μπράντες που αγαπάει

Η υπόλοιπη εμφάνιση της Μίντλετον ήταν όλες οι κυρίαρχες τάσεις της μόδας σε ένα σύνολο που είχε ενσυναίσθηση.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε το μπορντό χρώμα που έχει κάνει δυναμικό comeback στις τάσεις, και επέμεινε βρετανικά.

Το παλτό ήταν από την αγαπημένη της μπράντα, τον οίκο Alexander McQueen και το polka dot midi φόρεμα της από την αγαπημένη της ετικέτα Whistles.

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα από τα αγαπημένα της clutch Emmy London Natasha των 495 δολαρίων, ένα στιλ που έχει σε τουλάχιστον 13 διαφορετικά χρώματα, και καφέ σουέντ γόβες Gianvito Rossi.

Η Μίντλετον όπως παλιά

Από τότε που ολοκλήρωσε τη θεραπεία της, η πριγκίπισσα έχει αυξήσει τον φόρτο εργασίας της.

Φιλοξένησε συναντήσεις για τις πρωτοβουλίες της στο Κάστρο του Ουίνδσορ και συναντήθηκε με την έφηβη καρκινοπαθή Liz Hatton, η οποία μοιράζεται επίσης το πάθος της Κέιτ για τη φωτογραφία.

Η Κέιτ Μίντλετον αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα με δύο ακόμη δημόσιες εμφανίσεις.

Η πρώτη θα είναι τον προσεχή Νοέμβριο στην «Κυριακή της Μνήμης», το ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου στη μνήμη των θυμάτων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Για το 2024 η «Κυριακή της Μνήμης» (Remembrance Sunday) είναι την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου.

Η τελετή της 10ης Νοεμβρίου, όπου βασιλείς, πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες συγκεντρώνονται στο μνημείο του Κενοταφίου στο Whitehall του Λονδίνου, αποτελεί σημαντικό γεγονός στο βασιλικό ημερολόγιο. Αν παρευρεθεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική δημόσια εμφάνιση για την Κέιτ.

Επιπλέον η πριγκίπισσα αναμένεται να δώσει το «παρών» τον Δεκέμβριο στην ετήσια χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση «Together at Christmas», όπως κάνει με την οικογένειά της τα τελευταία τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από Vogue, Daily Mail και Vanity Fair

Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024