Την ενοχή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντωνίου, για πέντε περιπτώσεις που αφορούν σε κακοποίηση ανηλίκων φιλοξενούμενων και την απαλλαγή του για όλες τις άλλες πράξεις που του αποδίδονται εισηγήθηκε πριν λίγο η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή, μόνο για επιμέρους πράξεις, για πέντε πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και την πλήρη αθώωση από όλες τις αξιόποινες πράξεις για δύο ακόμα κατηγορουμένους.

Οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων αφορούν τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο και Χίο, ενώ αντίθετα διατηρεί αμφιβολίες και ως εκ τούτου εισηγήθηκε την απαλλαγή για τις καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων που αφορούν τις δομές σε Καλαμάτα, Αθήνα και Πωγωνιανή.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Με βάση όσα προέκυψαν από το πρώτο μέρος της αγόρευσης της Εισαγγελέως, που συνεχίζεται προτείνεται:

Η κατά περίπτωση ενοχή του πατρός Αντωνίου για πλημμεληματικές πράξεις που αφορούν σε σωματικές βλάβες ανηλίκων φιλοξενούμενων στη δομή.

Η κατά περίπτωση ενοχή για τέσσερις πρώην εργαζόμενους στη Κιβωτό.

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για σειρά άλλων καταγγελιών για τις οποίες η εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι τελέστηκαν.

Με την έναρξη της αγόρευσης της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών ενώ αναφερόμενη στον πατέρα Αντώνιο είπε πως με βάση τις καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη δομή και σύμφωνα με τους ίδιους ο λόγος τους ήταν εντολή .

Η διαδικασία συνεχίζεται με την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία με βάση το σύνολο των στοιχείων θα εισηγηθεί και για τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο διατυπώνοντας στο κλείσιμο της αγόρευσης της τη συνολική της θέση και για τους οκτώ κατηγορούμενους.