Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος σε σχολείο στην Κύπρο με πρακτικές… φυλακής – Σήκωσαν «τοίχο» για τους απείθαρχους

Σάλος σε σχολείο στην Κύπρο με πρακτικές… φυλακής – Σήκωσαν «τοίχο» για τους απείθαρχους

Σάλος στην Κύπρο για σχολείο που απέκλεισε τους απείθαρχους μαθητές πίσω από τοίχο

Σάλος έχει προκαλέσει η ακραία τακτική σχολείου στην Κύπρο, που χρησιμοποιεί έναν τοίχο για να απομονώνει παραβατικούς μαθητές από τα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με το philenews, πρόκειται για το Παγκύπριο Γυμνάσιο που λειτουργεί με την επίσημη «βούλα» του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές αναφέρουν μέσω της ΟΕΛΜΕΚ πως δεν αποκλείεται να προβούν στη λήψη αντιδραστικών μέτρων, για την πρωτάκουστη προσέγγιση που δεν προσιδιάζει σε εκπαιδευτική.

Όπως αναφέρει το μέσο, σκοπός του τοίχου είναι να χωρίζει το σχολείο σε δύο μονάδες. Μία για τους «κανονικούς» μαθητές, και μία για τα παιδιά με ακραία παραβατική συμπεριφορά, ό, τι αυτό σημαίνει.

H πρακτική έχει στόχο να χωρίσει τους μαθητές σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και όσους δεν έχουν. Τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά θα φοιτούσαν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, απόφαση στην οποία καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Δείτε εικόνες:

Διαφωνούν καθηγητές και μαθητές

Ακόμα, τα «απροσάρμοστα» παιδιά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ανοιχτά και έμπρακτα, με στάσεις διαμαρτυρίας.

Κατόπιν επιτόπιας εξέτασης, η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο του εναλλακτικού σχολείου, λέγοντας πως «Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

«Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα».

Only in

Η αστυνομία ερευνά υπόθεση βιασμού στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Εμπαπέ στη Σουηδία (pics)

H αστυνομία της Σουηδίας ερευνά υπόθεση βιασμού γυναίκας σε ξενοδοχείο στη Στοκχόλμη όπου διέμενε ο Κιλιάν Εμπαπέ με την παρέα του το ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024