Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω – Μύθοι και πραγματικότητα

Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στο Αιγάλεω – Μύθοι και πραγματικότητα

Δύο καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μίλησαν για την ασθένεια αλλά και τον ρόλο των φροντιστών για τα άτομα που πάσχουν από άνοια

Eνημερωτική εκδήλωση για την άνοια και τους φροντιστές των πασχόντων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω από το τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοθεραπείας Πηνελόπη Βλοτινού εξήγησε τι ακριβώς είναι η άνοια, περιέγραψε τα συμπτώματα της ασθένειας ενώ εξήγησε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αίτια.

Σύνολο συμπτωμάτων, διαφορετικά αίτια

Όπως επισήμανε η άνοια αναφέρεται σε ένα σύνολο συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικά αίτια, με κοινό χαρακτηριστικό την προσβολή των περιοχών του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις γνωστικές λειτουργίες. Υπάρχουν πολλά είδη άνοιας, όπως υπάρχουν και καταστάσεις που μπορούν να τη μιμηθούν.

Η κα. Πηλενοπή Βλοτινού επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο ρόλος του φροντιστή

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Επίκουρη Καθηγήτρια Εργοθεραπείας Ιωάννα Κατσούρη που περιέγραψε το σύνθετο και καθοριστικό ρόλο του φροντιστή των ατόμων με άνοια. Ένα ρόλο που συχνά καλείται να καλύψει κάποιο μέλος της οικογένειας (πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις).

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή του κοινού που δεν σταμάτησε να ρωτά πληροφορίες για το πώς αναγνωρίζουμε τα πρώτα στάδια της νόσου, ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν και τέλος πως μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά σε κάποιον νοσούντα.

Η κα. Ιωάννα Κατσούρη επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Συζήτηση με τις καθηγήτριες

Στην εποχή του διαδικτύου οι πληροφορίες βρίσκονται εύκολα ωστόσο τις περισσότερες φορές χρειάζεται κάποιος ειδικός για να τα βάλει όλα αυτά σε μια σειρά, όπως εξήγησαν οι δύο καθηγήτριες που αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα που για τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Η ποιότητά ζωής των ασθενών και των συγγενών τους μπορεί να βελτιωθεί και για τον λόγο αυτό το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ξεκίνησε μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή.

Το ενδιαφέρον των δημοτών ήταν μεγάλο και η αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο του Αιγάλεω γέμισε καταδεικνύοντας ότι το θέμα απασχολεί όλο και περισσότερους.

Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024