Προβλήματα παρατηρούνται στη σύνδεση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Instagram και Facebook.

Κατ’ επέκταση, οι εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας παρουσιάζονται και στο Threads του Instagram, όσο και στο Messenger του Facebook.

Σε ποιες περιοχές επηρεάζονται Instagram και Facebook

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην πρόσβαση στις υπηρεσίες της Meta, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται χιλιάδες χρήστες των πλατφορμών κυρίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Downdetector.com.

Και στην Ελλάδα

Τα πιο συχνά αναφερόμενα προβλήματα αφορούν στη συνδεσιμότητα των χρηστών, ενώ υπάρχουν κι αναφορές για σχόλια που δεν φορτώνουν και αδυναμία σύνδεσης.

Χιλιάδες χρήστες επηρεάστηκαν στις ΗΠΑ, ενώ δυσκολία στη σύνδεση στις προαναφερθείσες πλατφόρμες εντοπίζονται και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ λιγότερο επηρεάζεται ο Βόλος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης των διακοπών Downdetector.com υπήρξαν περισσότερα από 12.000 περιστατικά ατόμων που ανέφεραν προβλήματα με το Facebook και πάνω από 5.000 αναφορές για προβλήματα με το Instagram. Σημειώνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των χρηστών που επηρεάζονται μπορεί να διαφέρει.


Σημειώνεται ότι το πρόβλημα διήρκεσε για περίπου δύο ώρες (20.00-22.00 ώρα Ελλάδος), ενώ σταδιακά η βλάβη στη συνδεσιμότητα των χρηστών αποκαθίσταται.