Όλοι λίγο-πολύ προσπαθούμε να αποφύγουμε το κόκκινο κρέας καθημερινά, όσο μπορούμε, έτσι ώστε να διατηρούμαστε υγιείς. Μια καλή εναλλακτική στο κόκκινο κρέας είναι το κοτόπουλο. Ένα αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους είναι τα μπιφτέκια με πατάτες. Γιατί λοιπόν να μην τολμήσουμε να δοκιμάσουμε μια συνταγή που συνδυάζει και τα δύο;

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά έφτιαξε μια πεντανόστιμη εκδοχή του αγαπημένου αυτού πιάτου. Ο γνωστός σεφ έφτιαξε μπιφτέκια κοτόπουλου με baby πατάτες απλά και γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα air-fryer.

Tα υλικά

600 γρ. κιμά κοτόπουλου

50 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι λευκό

2 σκελίδες σκόρδο

2 αβγά

3 πιπεριές φλωρίνης

2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

½ ματσάκι μαϊντανός

2 κ.σ. φρυγανιά

250 γραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ ρίγανη

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

Για τις πατάτες

10 baby πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστράρδα σε σκόνη

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

Αλάτι

Πιπέρι

Μυστικό

To μυστικό για λαχταριστά μπιφτέκια είναι ο κιμάς να αποτελείται από 60% μπούτι κοτόπουλου και 40% στήθος. Επιπλέον, αν θέλει κανείς μπορεί, φυσικά, να βάλει στα μπιφτέκια αντί για σκόνη μουστάρδας, κανονική, αλλά, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσθέσει περισσότερη φρυγανιά.

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τη σκόνη μουστάρδας, τη φρυγανιά, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια, τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το ένα αβγό και ανακατεύουμε με το χέρι.

Παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας ισόπαχα μπιφτέκια στο μέγεθος περίπου μιας γροθιάς και τα βάζουμε στο air-fryer.

Δίπλα από τα μπιφτέκια τοποθετούμε στο air-fryer τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.