Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, παρέα φυσικά με τα παιδιά. Μάλιστα, οι έφηβοι επωφελούνται ποικιλοτρόπως από την ανάγνωση βιβλίων, αφού όχι μόνο ενισχύεται η απόδοσή τους στο σχολείο αλλά μπορούν να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται, εκτονώνοντας την ένταση της καθημερινότητας και του φόρτου εργασίας.

Κλασικά μυθιστορήματα, ανατρεπτικές ιστορίες μυστηρίου και τρόμου ή young adult βιβλία; Όποια κι εάν προτιμούν, μπορείτε να τα βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε βιβλία ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα, σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Καθώς η Black Friday πλησιάζει, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να ετοιμάσετε την λίστα σας με όλα όσα χρειάζεστε για να τα αποκτήσετε σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Τα top μυθιστορήματα για τους εφήβους

Τα σύγχρονα-κλασικά μυθιστορήματα αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές των εφήβων, που καθώς τα διαβάζουν όχι μόνο ψυχαγωγούνται αλλά εξοικειώνονται και με καθολικές ιδέες, συμβάλλοντας την καλύτερη κριτική σκέψη και ικανότητα. Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν:

Ένα Δέντρο Μεγαλώνει στο Μπρούκλιν

Ένα μεγάλο αμερικάνικο κλασικό, το Ένα Δέντρο Μεγαλώνει στο Μπρούκλιν πρόκειται για μια πολυδιαβασμένη και πολυμεταφρασμένη αειθαλή ιστορία ενηλικίωσης.

Είναι 1912. Η Φράνσι Νόλαν είναι 11 χρονών και ζει στη γειτονιά του Γουίλιαμσμπεργκ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με την οικογένειά της: τον αδελφό της, τον Κορνήλιο («Νήλι») και τους γονείς τους, τον Τζόνι και την Κέιτι, παιδιά μεταναστών από την Ιρλανδία και την Αυστρία αντίστοιχα.

Η οικογένεια ζει από τα χρήματα που κερδίζει η Κέιτι ως καθαρίστρια, που είναι αποφασισμένη να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη τύχη, και ό,τι λίγα βγάζουν τα παιδιά κάνοντας διάφορες δουλειές, δεν μπορούν να βασιστούν στον πατέρα, που είναι αλκοολικός και δεν στεριώνει σε δουλειά. Για να ξεφύγει από τον περιορισμένο, φτωχό κόσμο της, η Φράνσι καταφεύγει στη φαντασία της και την αγάπη της για τα βιβλία.

Brave New World

Το «Brand New World» πρόκειται για ένα κλασικό μυθιστόρημα δυστοκίας, που διαδραματίζεται σε μια φουτουριστική κοινωνία. Οι άνθρωποί της είναι γενετικά τροποποιημένοι, εξαρτημένοι και ελεγχόμενοι από ένα φάρμακο, που καταστέλλει την ατομικότητα και κάθε συναίσθημα.

Ο Bernard Max, ο ήρωας του μυθιστορήματος, αισθάνεται εκτός τόπου και χρόνου σε αυτήν την δυστοπική κοινωνία. Η αφήγησή του ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, παροτρύνοντας τα παιδιά να αναλογιστούν τον ρόλο της τεχνολογίας στην ζωή και την σημαντικότητα της αναζήτησης της πραγματικής ευτυχίας.

Before the Coffee Gets Cold

Ο μαγικός ρεαλισμός του «Before the Coffee Gets Cold» αναμένεται να κερδίσει κάθε έφηβο, που θα τον ταξιδέψει σε ένα αλλοιώτικο καφέ στο Τόκιο. Αυτό το καφέ σου επιτρέπει να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε τέσσερα πρόσωπα, που θα γυρίσουν πίσω για να αντιμετωπίσουν ανεπίλυτα συναισθήματα, να δουν αγαπημένα τους πρόσωπο ή να βάλουν ένα οριστικό τέλος σε ζητήματα που έμειναν στην μέση.

Βιβλία μυστηρίου που θα τους καθηλώσουν

Ποιος δεν αγαπά μια καλή ιστορία μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές και χαρακτήρες με βαθιά μυστικά; Τα βιβλία μυστήριου θα συνεπάρουν το παιδί σε ένα ατέρμονο δημιουργικό κυνηγητό, ακονίζοντας ταυτόχρονα την δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων και την παρατηρητικότητά του. Τα πιο αγαπημένα:

Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια

Ανατροπή και σκοτεινά σημεία, αυτά συνθέτουν το ξεχωριστό θρίλερ «Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια». Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα… Ένα κορίτσι που δεν λέει να τα παρατήσει… Πριν από πέντε χρόνια, η Άντι Μπελ, μαθήτρια λυκείου, φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Σαλ Σινγκ. Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως το έκανε. Όλοι είναι σίγουροι πως το έκανε.

Μόνο η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι δεν είναι τόσο σίγουρη… Έτσι ξεκινάει ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση. Διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και παίρνει συνεντεύξεις από φίλους των δύο παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ δημιουργεί ένα αρχείο, το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος. Αν ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, τι είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να κρατήσει την Πιπ μακριά από την αλήθεια;

Νυχτερινό Σχολείο 3: Το Ράγισμα

Συντετριμμένη κι εξοργισμένη, και κάτω από τη συνεχή απειλή του άγνωστου κατασκόπου στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι Σέρινταν νιώθει χαμένη. Και τώρα πια δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι – οι πάντες καταρρέουν. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι καθηγητές στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, οι Κανόνες χάνουν την ισχύ τους.

Όταν ο Ναθάνιελ αποκαλύπτει το σχέδιο και τη στρατηγική του, η Ιζαμπέλ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της Κιμμέριας Ακαδημίας, του Νυχτερινού Σχολείου και ολόκληρης της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά. Κι έτσι όπως το σχολείο διολισθαίνει σ’ ένα ολέθριο τέλμα παράνοιας και καχυποψίας, όλοι θεωρούνται ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι μπορούν να φυλακιστούν χωρίς αποδείξεις και να καταδικαστούν χωρίς δίκη.

Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τους βλάψει ο Ναθάνιελ. Αυτή τη φορά βλάπτουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Young adult βιβλία που δεν θα αφήνουν από τα χέρια τους

Τα young adult μυθιστορήματα αποτελεί μια ειδική κατηγορία, αφιερωμένη στα παιδιά που διανύουν την εφηβική περίοδο. Μέσα από τα young adult βιβλία μπορούν να εξερευνήσουν θέματα ταυτότητας και συμπερίληψης, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες και να καλλιεργήσουν την πολύτιμη ενσυναίσθηση.

Διαλυμένο Κορίτσι

H Charlotte Davis είναι κομμάτια. Στα δεκαεπτά της, έχει ήδη χάσει περισσότερα απ’ όσα οι άνθρωποι χάνουν σε μια ολόκληρη ζωή. Όμως έχει μάθει να ξεχνάει. Το σπασμένο γυαλί διώχνει τη θλίψη κι αφήνει πίσω μόνο γαλήνη. Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τον πατέρα σου και τον ποταμό. Την καλύτερή σου φίλη, για πάντα χαμένη. Ή τη μητέρα σου, που δεν έχει τίποτα πια να σου προσφέρει.

Κάθε καινούργια ουλή σκληραίνει λίγο ακόμα την καρδιά της Charlie, κι ωστόσο ακόμα πονάει πάρα πολύ. Πονάει αρκετά ώστε να μην τη νοιάζει πια, κάτι που μερικές φορές είναι αναγκαίο να συμβεί πριν καταφέρεις να βρεις τον δρόμο της επιστροφής από τα άκρα.

Ένα βαθιά συγκινητικό πορτρέτο μιας κοπέλας σ’ έναν κόσμο που δεν της χρωστάει τίποτα, και της έχει πάρει τόσα και τόσα, και της διαδρομής της για να ξαναγίνει καλά. Το ντεμπούτο της Kathleen Glasgow είναι σπαρακτικό στην αλήθεια του και ατρόμητο στην ειλικρίνειά του. Είναι μια ιστορία που δεν θα σας αφήσει να την αφήσετε.

Ελπίζω Κάποιος να με Ακούει

Πίστευα πως μόνο έτσι θα είχα μια καλή ζωή. Αλλά έκανα λάθος. Η Φράνσις, μια μαθήτρια του Λυκείου, ονειρεύεται να περάσει στο πανεπιστήμιο. Πίσω από κάθε επιλογή της βρίσκεται αυτός ο στόχος. Ώσπου θα γνωρίσει τον Άλεντ, έναν ντροπαλό αλλά ευφυέστατο μαθητή.

Με αφορμή ένα μυστηριώδες, σκοτεινό podcast, ανακαλύπτουν ότι στη ζωή αυτό που επιθυμούμε δεν είναι πάντα αυτό που πραγματικά θέλουμε και ότι η αγάπη των γύρω μας δεν είναι πάντα ανιδιοτελής. Η αγάπη και η φιλία τους θα δοκιμαστούν. Ο φόβος της μοναξιάς παραμονεύει. Τα εμπόδια, αξεπέραστα. Και η αγωνία τους είναι μία: ελπίζουν κάποιος να τους ακούει.

Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τη δύναμη του πραγματικού εαυτού μας.

Δώστε μια ευκαιρία στα βιβλία φαντασίας

Αγαπημένα μικρών αλλά και μεγάλων, τα βιβλία φαντασίας μας ταξιδεύουν σε μαγικούς κόσμους, όπως μπορούμε να πετάξουμε πάνω στην μαγική μας σκούπα και να αποδράσουμε πάνω σε άγριους δράκους.

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι που η μοίρα του επιφυλάσσει μια ζωή διαφορετική από των άλλων παιδιών της ηλικίας του. Χάνει τους γονείς του και αναγκάζεται να μείνει με το θείο, τη θεία του και τον κακομαθημένο ξάδελφό του.

Καθώς τα χρόνια περνούν και ο Χάρι συνεχίζει να υποφέρει κοντά στους συγγενείς του, λαμβάνει μια επιστολή, με την οποία τον καλούν να παρουσιαστεί στη Σχολή Χόγκουαρτς, μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες, σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο.

Έτσι, αρχίζουν οι περιπέτειες του μικρού Χάρι. Μαζί του, παρακολουθούμε κι εμείς μαθήματα ασυνήθιστα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πολύτιμες σχέσεις φιλίας και αλληλοϋποστήριξης, καθώς ο Χάρι προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί.

Έραγκον 5: Μέρταγκ

Ο κόσμος δεν είναι πλέον ασφαλής για τον Δρακοκαβαλάρη Μέρταγκ και τον Δράκο του, τον Θορν. Ένας διεφθαρμένος βασιλιάς έχει ανατραπεί κι οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με τις συνέπειες του απρόθυμου ρόλου που έπαιξαν στη διάρκεια της τρομερής βασιλείας του. Τώρα όλοι τούς μισούν κι έχουν μείνει μόνοι, εξόριστοι στις παρυφές της κοινωνίας.

Σε όλη τη χώρα ακούγονται κρυφοί ψίθυροι για γη θρυμματισμένη και αχνή οσμή θειαφιού στον αέρα και ο Μέρταγκ νιώθει ότι κάτι μοχθηρό παραμονεύει στους ίσκιους της Αλαγαισίας. Έτσι, ξεκινά ένα επικό ταξίδι στο άγνωστο, καθώς μαζί με τον Θορν πρέπει να ανακαλύψουν και να νικήσουν μια μάγισσα τυλιγμένη στο μυστήριο.

Σ’ αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα που πρωταγωνιστεί ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες του συναρπαστικού κύκλου Κληρονομιά του Παολίνι, ένας Δρακοκαβαλάρης πρέπει να ανακαλύψει τι πρεσβεύει σε έναν κόσμο που τον έχει εγκαταλείψει. Το Μέρταγκ είναι το τέλειο βιβλίο για να πρωτομπείς στον Κόσμο του Έραγκον… ή για να επιστρέψεις ευχάριστα σ’ αυτόν.

Βιβλία και για τους γονείς

Μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR μπορείτε να βρείτε βιβλία και για εσάς, μιας και το διάβασμα δεν είναι η αγαπημένη συνήθεια μόνο των παιδιών. Επιλέξτε τα δικά σας αγαπημένα και διαβάστε μαζί τους, καθώς όσο περισσότερο σας βλέπουν να διαβάζετε τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνουν κι αυτά.

Σχολικός Εκφοβισμός – Bullying: Αποτελεσματικές Δεξιότητες Επικοινωνίας – Τρόποι Αντιμετώπισης

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένας πολύτιµος οδηγός για να διαγνώσετε έγκαιρα και να αντιµετωπίσετε αποτελεσµατικά κοροϊδίες, πειράγµατα και περιστατικά εκφοβισµού (bullying) στον χώρο του σχολείου. Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε σχολικούς συµβούλους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, φοιτητές, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή µε παιδιά και νέους.

Στις σελίδες του θα βρείτε:

– Πώς και γιατί εκδηλώνονται περιστατικά σχολικού εκφοβισµού και σε ποιες αιτίες οφείλεται η αύξησή τους.
– Τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες µεθόδους αντιµετώπισης του σχολικού εκφοβισµού, εφαρµοσµένες βήµα προς βήµα σε πλήθος περιστάσεων και εµπλουτισµένες µε αυθεντικά παραδείγµατα διαλόγων.
– Φόρµες και έντυπα για την περιγραφή περιστατικών bullying µε χρήσιµες οδηγίες για τη συµπλήρωσή τους.
– Δεξιότητες αποτελεσµατικής επικοινωνίας που στοχεύουν στην ενδυνάµωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, στη συνέτιση των παιδιών που ασκούν βία καθώς και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάµεσα στους µαθητές.
– Μεθόδους αποτελεσµατικής προσέγγισης στην επικοινωνία µε τους γονείς και µε τα παιδιά που βάλλουν και βάλλονται.

Οδηγός Επιβίωσης Για Κορίτσια Στην Εφηβεία

Άγχος. Ορμόνες. Σχολείο. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παραείναι πολλά για να τα διαχειριστεί ένας έφηβος. Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός καλύπτει όλα τα θέματα: τα καλά, τα κακά και τα κάπως αηδιαστικά… Και, έτσι, η επιβίωση στην εφηβεία γίνεται ευκολότερη!