Στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την περίοδο 2024-2025 εντάχθηκαν πέντε δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς.

Μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής τον περασμένο Ιανουάριο που είχε ως αποτέλεσμα την συμμετοχή σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, πέντε δημοτικά σχολεία της πόλης συμμετέχουν και την τρέχουσα σχολική χρονιά στα «Σχολικά γεύματα».

Πρόκειται για το 5ο, το 8ο, το 9ο, το 12ο και το 13ο Δημοτικά Σχολεία της Καλαμαριάς, όπου καθημερινά θα διανέμεται στους μαθητές ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών/τριών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

«Η ένταξη τού Δήμου Καλαμαριάς για πρώτη φορά στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και έρχεται ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε από τη δημοτική αρχή και την Αντιδημαρχία Παιδείας για την ανάδειξη αυτής της κοινωνικής αναγκαιότητας .

Μέσα από την διαδικασία αυτή που επισημοποιήθηκε με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε έστω και στο ελάχιστο στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

900 ημερήσια γεύματα  θα διανέμονται στο σύνολο των μαθητών και μαθητριών πέντε δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς και ευελπιστούμε ο αριθμός τους την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ώστε ακόμη περισσότερα παιδιά και οικογένειες να ωφεληθούν από το πρόγραμμα» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Θάνος Γιαννακός.