«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που απαντά στο βίντεο που δημοσίευσε ο κ. Κασσελάκης, στο οποίο υποστηρίζει πως «η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος».

«Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες»

Η Κουμουνδούρου, σημειώνει πως «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

Το βίντεο Κασσελάκη

Στο βίντεο που ανάρτησε  νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήριζε μεταξύ άλλων ως πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου και σοκαριστικό για την ιστορία της Αριστεράς ότι «η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος».

Συμπλήρωνε δε με νόημα ότι «το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα», ζητώντας από τα μέλη να μην αποχωρήσουν από τις ΟΜ.

«Εάν είστε αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ», σημείωνε και κατέληγε: «Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο. Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται»