Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φαραντούρης για Κασσελάκη: Απόλυτη αναποτελεσματικότητα να ηγηθεί, του λείπει πολιτική οξυδέρκεια

Φαραντούρης για Κασσελάκη: Απόλυτη αναποτελεσματικότητα να ηγηθεί, του λείπει πολιτική οξυδέρκεια

«Εγώ καταμαρτυρώ τον κ. Κασσελάκη την απόλυτη αναποτελεσματικότητα να ηγηθεί διότι του λείπει η πολιτική οξυδέρκεια», επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νικόλας Φαραντούρης, όπου του καταλόγισε μεταξύ άλλων «αναποτελεσματικότητα» στο να ηγηθεί.

Όπως ανέφερε ο Νικόλας Φαραντούρης για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στο MEGA, «είναι ένα γαϊτανάκι το οποίο εξελίσσεται καθημερινά με καινούργια επεισόδια. Όταν έχεις τη διάθεση να ηγηθείς ενός κόμματος, πρέπει να έχεις και τη δυνατότητα να το κάνεις. Εγώ καταμαρτυρώ τον κ. Κασσελάκη την απόλυτη αναποτελεσματικότητα να ηγηθεί διότι του λείπει η πολιτική οξυδέρκεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένας ηγέτης όταν θέλει να πολλαπλασιάσει, δεν διαιρεί. Όταν θέλει να ενώσει, δε διχάζει. Πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα σύνθεσης. Ένας ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει, δεν είναι ηγέτης. Το κρίνει ο κόσμος και όλοι μας, αλλά υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά δεδομένα, που είναι οι επιλογές που έχουν γίνει».

«Ζήτησα να πάμε σε εκλογές προκειμένου να εκτονωθεί η διαδικασία, δεν εισακούστηκα»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι έχει ζητήσει να πρυτανεύσει η ηρεμία, η ψυχραιμία και η σοβαρότητα. «Κάποιοι δεν συμβουλεύουν καλά κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η πρόταση μομφής ήταν προ των πυλών και δεν μπορούσε να αποφευχθεί διότι είχε συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές και ερχόταν, ζήτησα να πάμε σε εκλογές προκειμένου να εκτονωθεί η διαδικασία, όπως έγινε στο ΠΑΣΟΚ, και χωρίς τα παρατράγουδα του διχασμού. Δεν εισακούστηκα».

Όσον αφορά τα συγχαρητήρια του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και για τη διαδικασία, ο Νικόλας Φαραντούρης τόνισε πως «μου έκανε εντύπωση η παραδοξότητα των συγχαρητηρίων του κ. Κασσελάκη προς τον κ. Ανδρουλάκη για τη διαδικασία, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης ευθύς μόλις αμφισβητήθηκε, παρότι είχε αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, προσέφυγε στις κάλπες χωρίς πολλά περιττά μπρος πίσω».

Συνέχισε λέγοντας πως «εμείς μπήκαμε σε ένα σπιράλ φθοράς και εσωστρέφειας με καταγγελίες για μαύρα ταμεία, με δαιμονοποίηση οποιασδήποτε συζήτησης για προοδευτικές συζητήσεις και εν τέλει με μια Κεντρική Επιτροπή η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, που κήρυξε έκπτωτο τον πρώην πρόεδρο με πρόταση μομφής την οποία ο ίδιος φώναζε ότι την επιδιώκει. Τα συχαρίκια νομίζω ότι ήταν περιττά μετά από όλο αυτό το σίριαλ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη την εξωστρέφεια»

Πρόσθεσε ακόμη πως «υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω που επιζητεί μια ελπίδα. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο και την ελπίδα δεν τη δίνεις μονάχα με αγκαλιές. Τη δίνεις με όραμα και με αποτελεσματικότητα και με πολιτική πρόταση και με δυνατότητα να ανατρέπεις τους συσχετισμούς. Έχω καταθέσει 10 άξονες, τις πολιτικές μου προτεραιότητες. Πρώτον για την κοινωνία. Το δεύτερο πλάνο μου είναι ο ανασχηματισμός του κόμματος, οραματίζομαι ένα κόμμα σύγχρονο, της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναμπεί σε τροχιά κυβερνητική, πρέπει να ξεκινήσουμε μια ανασυγκρότηση».

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε ότι πιστεύει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη την εξωστρέφεια, πρέπει να συμμετέχει στις τεκτονικές αλλαγές που γίνονται στο εξωτερικό».

Δείτε όσα είπε ο Νικόλας Φαραντούρης στο MEGA:

Only in

«Αντίο γκαζόν»; – Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον σχεδιασμό για πράσινο αστικό τοπίο

Από τους κήπους των σπιτιών μέχρι τα δημόσια πάρκα, η ταχέως επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή οδηγεί σε επανασχεδιασμό των χώρων πρασίνου του αστικού τοπίου στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024