Με σούσουρα και παρεξηγήσεις εξελίσσεται η πρώτη βδομάδα παρουσίας των ανεξαρτήτων βουλευτών στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την επιστολή των “8” που έχρισαν εκπρόσωπο τους, τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Από τη μια, ο προερχόμενος από την ΕΛΛΥΣΗ, Παύλος Σαράκης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία αμφισβητεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ζητά την έκπτωση Χουρδάκη από την εκπροσώπηση. Από την άλλη, και σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Λινού, εμφανίζεται ενοχλημένη από τις εξελίξεις και ζητά να πάρει πίσω την επιστολή στήριξης που απέστειλε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακάης, επικαλείται τον κανονισμό και αναφέρει πως απαιτείται κοινοποίησης έγγραφης πρόσκλησης από το προεδρείο της Βουλής προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε οι τελευταίοι να δηλώσουν εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει.

« Σας δηλώνω ότι ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε έγγραφη πρόσκληση από το προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να δηλώσω εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμώ να με εκπροσωπεί στη Διάσκεψη των Προέδρων», σημειώνει στην επιστολή του ο βουλευτής και προσθέτει: «να πράξετε τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί, άλλως ανακληθεί η απόφαση σας περί ορισμού του κ. Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων βουλευτών στη διάσκεψη των προέδρων, ως μη νομότυπη και να επαναληφθεί εγκύρως η διαδικασία».

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο κ. Σαράκης ενοχλήθηκε από το γεγονός πως δεν ενημερώθηκε (όπως και ο κ. Κατσιβαρδάς) για την πρόθεση των συναδέλφων του να ορίσουν εκπρόσωπο τους στη Διάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά τη κ. Λινού – όπως έχει ξαναγράψει το in ενοχλήθηκε επειδή δεν της εξηγηθηκε πως ο κ. Χουρδάκης ως μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων αποκτά δικαίωμα ψήφου στη διάσκεψη των Προέδρων στις διαδικασίες επιλογής επικεφαλής Ανεξαρτήτων Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να αντικατασταθεί ο κ. Χουρδάκης, θα πρέπει να συγκεντρωθούν και κατατεθούν στο προεδρείο, περισσότερες των 7- πλέον- επιστολές που θα προτείνουν για εκπρόσωπο άλλο πρόσωπο από τη δεξαμενή των ανεξαρτήτων. Θα πρέπει δηλαδή η πλειοψηφία των 14 να επιλέξει νέο πρόσωπο.