Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Βλάχου (ΝΔ) – Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

Κόντρα Βλάχου (ΝΔ) – Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

«Τολμήστε, δεν θα ρίξω την κυβέρνηση αλλά…» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά «δεν σας ζητώ να μετανοήσετε αλλά εγώ θα πληρώσω τον λογαριασμό»

Πληγές και μέτωπα φαίνεται πως ανοίγουν στο εσωτερικό της ΝΔ, οι συνεχείς ερωτήσεις βουλευτών προς τους υπουργούς για ζητήματα καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Αυτή τη φορά, η συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας μεταξύ του φανερά ενοχλημένου υπουργού των Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, για τα κόκκινα δάνεια και τις αθέμιτες πρακτικές των servicers ήταν ενδεικτική του κλίματος που φαίνεται ότι επικρατεί.

Στην τοποθέτηση του κ. Βλάχος αναφέρθηκε στις προβληματικές διατάξεις του θεσμικού πλαισίου γύρω από το οποίο κινείται η λειτουργία των funds, που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι κυριολεκτικά κάνουν ότι θέλουν. Ανέλυσε μάλιστα δύο περιπτώσεις πολιτών που βρέθηκαν- χωρίς δική τους υπαιτιότητα- να οφείλουν εξωπραγματικά ποσά, καλώντας τον υπουργό να τολμήσει και να αλλάξει το νόμο προκειμένου να προστατέψει τους δανειολήπτες.

“Ε, αυτού του ανθρώπου να του πούμε ότι όλα πάνε καλά; Γινόμαστε δέκτες τέτοιων παραπόνων συνέχεια. Να τα δούμε και να προσέλθουμε απονέμοντας δικαιοσύνη στο σύστημα που δεν δουλεύει δίκαια. Είναι ευνοϊκά προς τους servicers γιατί αρνείστε να το δούμε και να επανεξετάσουμε τι μέτρα μπορούμε να βελτιώσουμε”, αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε με νόημα: “ To fund υπολογίζει όπως θέλει τους τόκους και δε δίνει λογαρασιμό σε κανένα. Τι ψηφίσαμε; τι δικαιώματα τους έχουμε δώσει; Αυτή είναι η πραγματικότητα που λέω ’γώ, όχι αυτό που λέτε εσείς”.

Ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα επανέλθει στο ζήτημα, ούτε ότι έχει πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση αλλά ότι ακούει τη φωνή των πολιτών που διαμαρτύρονται και κάλεσε τον υπουργό να τολμήσει.

«Δεν θα επανέλθω άλλο, κάπου εκεί τελειώνει η αποστολή μου. Ούτε τη κυβέρνηση θα ρίξω ούτε ’γώ ούτε κανένας άλλος συνάδελφος. Θέλετε να το κάνουμε όλοι μαζί; ελάτε να το κάνουμε. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να τολμήσετε. Οι τράπεζες σώθηκαν από κόσμο και είναι προκλητικό να βλέπουμε. Αυτό είναι που πρέπει να τολμήσετε» πρόσθεσε.

Χατζηδάκης: Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν θα γίνω λαϊκιστής

Απαντώντας ο ενοχλημένος ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρέμβει επειδή δεν μπορεί να γίνει λαϊκιστής και εφήμερα αρεστός.

«Δεν σας ζητάω να μετανοήσετε όχι μόνο επειδή σας ξέρω αλλά γιατί θα ήταν απαράδεκτο να ζητάω από οποιοδήποτε βουλευτή να μετανοήσει. Δεν σας ζητάω να μετανοήσετε αλλά μη μου ζητάτε να εφαρμόσω εσφαλμένα πράγματα και που στο τέλος ο λογαριασμός θα ερχόταν όχι σε σας αλλά σε μένα. Έχω την υποχρέωση να μείνω σε γραμμή που θα συνδυάζει την οικονομική σοβαρότητα με την κοινωνική ευαισθησία”, είπε και πρόσθεσε: «δεν χρωστάω σε κανέναν αλλά λαϊκιστής δεν θα γίνω. Για να γίνω προσωρινά ευχάριστος στην εκπομπή ή σε έναν αναλυτή να φύγω από τις βασικές αρχές, τη γραμμή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας που ήταν γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που- είμαι σίγουρος ότι- και εσάς εμπνέει».

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε επίσης αντί να του ζητούν οι βουλευτές να επαναφέρει διατάξεις του νόμου Κατσέλη, να υποστηρίξουν μαζί του, μέτρα που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση. «Δεν ήρθαμε να σας πούμε όλα είναι τέλεια αλλά ότι βελτιώνονται και χάρη στη δική σας ψήφο», είπε και κατέληξε: «θα προχωρήσουμε με βάση τις καλές πρακτικές διεθνώς, μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Και οι δυο έχουμε την ίδια ανησυχία. Είμαι στη διάθεση σας, και στο γραφείο μου και στη βουλή να συζητάμε στο πλαίσιο των αρχών της ΝΔ».

Only in

Η αστυνομία ερευνά υπόθεση βιασμού στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Εμπαπέ στη Σουηδία (pics)

H αστυνομία της Σουηδίας ερευνά υπόθεση βιασμού γυναίκας σε ξενοδοχείο στη Στοκχόλμη όπου διέμενε ο Κιλιάν Εμπαπέ με την παρέα του το ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024