Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ν.Δ.: Η τρίτη κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά κρατά σε εγρήγορση την Πειραιώς

Ν.Δ.: Η τρίτη κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά κρατά σε εγρήγορση την Πειραιώς

Σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που τιμήθηκε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Conference League, βρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Κοινή πορεία, σε αντίθετη τροχιά από την οδό Πειραιώς, φαίνεται πως πραγματοποιούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Η σαμαρική και η καραμανλική κριτική για τη μητσοτακική ΝΔ έχει ενταθεί τόσο που είναι εμφανές πλέον το ρήγμα στις σχέσεις των τριών ανδρών και όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια.  

Τη Δευτέρα (14/10) οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που δεν βρήκαν χρόνο ώστε να δώσουν το «παρών» στο street party για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην Ρηγίλλης, βρέθηκαν μαζί σε κοινωνική εκδήλωση στέλνοντας μήνυμα εντός και εκτός της «γαλάζιας» πολυκατοικίας που παρακολουθεί, χωρίς να σχολιάζει, τα ηχηρά μηνύματα αποστασιοποίησης.

Τα βραβεία του ΕΕΑ

Καραμανλής και Σαμαράς βρέθηκαν στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», δείχνοντας με τη στάση τους ότι θα ασκήσουν… αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην τελετή, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ανάμεσα στις ειδικές βραβεύσεις, με τους Ερυθρόλευκους να τιμούνται για την κατάκτηση του Conference League.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ένας άνθρωπος που τοποθετείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος ασκεί συχνά έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στην παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών στην εκδήλωση, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την πορεία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση-θεσμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», τιμήσαν φέτος οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

To ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου (MEGA) αναφέρει ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς, που κάθισαν μαζί και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν τους πλησίασε καθόλου. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρευρέθηκε στην εν λόγω εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον υποψήφιο Γ. Φουφόπουλο ενώ η επιλογή των δύο πρώην πρωθυπουργών να δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν.

«Σεισμός» στη Νέα Δημοκρατία 

Σημείο καμπής στην εξέλιξη των πραγμάτων ήταν η εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ξεσπάθωσαν κατά της κυβέρνησης, και μάλιστα λίγες εβδομάδες αφότου η Νέα Δημοκρατία βυθίστηκε στις Ευρωεκλογές.

Όπως έγραψε το in, εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε ευθέως κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση του γάμου των ομοφύλων ενώ έδειξε ότι δεν ξέχασε τα άδεια έδρανα στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προβοκάτσια.

Επιτέθηκε στο μοντέλο του επιτελικού κράτους, ζήτησε επιστροφή στις ρίζες της ΝΔ, υποστήριξε τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ενώ ως προς τα εθνικά θέματα περιέγραψε μια ηττημένη Ελλάδα που δέχεται «τη μια ταπείνωση μετά την άλλη». 

Από τη πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής τα έβαλε με το επιτελικό κράτος, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για ελιτισμό και αλαζονεία στο Μαξίμου. «Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία, ο δύσκολα συγκαλυπτόμενος ελιτισμός δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιότητα. Φανερώνουν στην ουσία υπεροψία για την άλλη άποψη, δογματικές αγκυλώσεις, περιφρόνηση για τους πολλούς, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις προσδοκίες τους», είπε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε: «όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη, όταν αντιμετωπίζονται ως εχθροί οι ανησυχούντες, τότε η οριστική ρήξη μαζί τους είναι αναπόφευκτη» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σαμαράς και Καραμανλής άστραψαν και βρόντηξαν στο Πολεμικό Μουσείο

Η απουσία από την ΔΕΘ

Τις άγριες διαθέσεις τους είχαν φροντίσει οι δυο πρώην πρωθυπουργοί να τις δείξουν και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και οι δυο αποφάσισαν να απέχουν με τον Αντώνη Σαμαρά μάλιστα το απόγευμα εκείνο να παρίσταται στην εκδήλωση του γνωστού διεθνολόγου Γιάννη Μάζη στο Ναύπλιο.

Τελευταία κοινή εμφάνιση των δύο πρωθυπουργών, Καραμανλή και Σαμαρά, ήταν σε παρουσίαση βιβλίου του Ιδρύματος Καραμανλή

Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024