Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρι: H εντυπωσιακή εμφάνιση του Αβδάλα και οι «ματιές» από ομάδες του ΝΒΑ (vids)

Περιστέρι: H εντυπωσιακή εμφάνιση του Αβδάλα και οι «ματιές» από ομάδες του ΝΒΑ (vids)

O Νεοκλής Αβδάλας έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του και δείχνει έτοιμος να την αξιοποιήσει. Όλα αυτά υπό το βλέμμα των ομάδων του ΝΒΑ.

Το Περιστέρι σημείωσε χθες (13/10) την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη άντεξε στην αντεπίθεση του Πανιωνίου και με μια εξαιρετική τελευταία περίοδο (21-10) κατάφερε να πάρει εκείνη το ροζ φύλλο αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Νεοκλής Αβδάλας. Ο Έλληνας γκαρντ, δανεικός από τον Παναθηναϊκό, έδειξε τον δρόμο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σκόραρε τους 10 από τους συνολικά 16 πόντους του σε εκείνο το σημείο και η φετινή σεζόν μπορεί να αποδειχθεί κομβική για την καριέρα του.

Μια εμφάνιση η οποία ήρθε την κατάλληλη στιγμή για εκείνον, αφού ένας σκάουτερ από το ΝΒΑ και συγκεκριμένα τους Ατλάντα Χοκς βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε από κοντά τα πεπραγμένα του. Μάλιστα λίγες μέρες πριν είχαν στείλει άνθρωπο και οι Μπόστον Σέλτικς για να τον τσεκάρουν. Επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, το οποίο έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Τα πέντε ρεκόρ καριέρας κόντρα στον Πανιώνιο

Ο νεαρός παίκτης έχει λάβει μέρος συνολικά σε 35 αγώνες πρωταθλήματος και κόντρα στον Πανιώνιο πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 1 μπλοκ σε περίπου 18 λεπτά. Συν φυσικά πέντε ρεκόρ καριέρας.

Αρχικά, είχε 16 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 11 που σημείωσε την περασμένη σεζόν ως παίκτης της Καρδίτσας στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Επτά πόντοι προήλθαν από βολές (7/8) την στιγμή που δεν είχε ξεπεράσει στα προηγούμενα παιχνίδια τις τρεις εύστοχες βολές.

Μέτρησε 3/5 τρίποντα, ενώ δεν είχε περισσότερα από ένα εύστοχο σουτ από την περίμετρο στα προηγούμενα παιχνίδια του. Παράλληλα έκανε τρία κλεψίματα και ξεπέρασε την επίδοση των δύο που έκανε ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό για τη σεζόν 2022-23.

Τέλος, το 35ο παιχνίδι του στη Stoiximan GBL ήταν, βάσει των αριθμών, το καλύτερο του. Είχε 18 στο ranking και ξεπέρασε τους 16 βαθμούς που είχε στο ματς των play out της περασμένης σεζόν μεταξύ της Καρδίτσας και της ΑΕΚ.

Ο Αβδάλας είναι σε ιδανικό περιβάλλον

Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών όμως ο Αβδάλας έχει ήδη αρκετή εμπειρία στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Στα 16 του έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια ακολούθησε ο δανεισμός του στην Καρδίτσα, ενώ φέτος είναι εκ νέου δανεικός στο Περιστέρι.

Μια ιδανική γι’ αυτόν κατάσταση καθώς η ομάδα της Αττικής έχει ρίξει το βάρος φέτος στην ανάδειξη νέων παικτών. Ο Γιώργος Λιμνιάτης έχει αναφέρει αρκετές φορές στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα στηριχθεί στα νέα παιδιά και αυτή είναι η ευκαιρία του.

Θα έχει τη δυνατότητα να βγει μπροστά, όπως ακριβώς έκανε και χθες. Θα πάρει ευθύνες (το 1/3 των επιθέσεων του Περιστερίου πέρασαν από τα χέρια του), που στην ηλικία του άλλοι δεν… βλέπουν και θα μπορέσει να αναπτυχθεί παίζοντας γεμάτα αγωνιστικά λεπτά. Ήδη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα και πλέον είναι στο χέρι του να αρπάξει την ευκαιρία και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο που οι ειδικοί αναμένουν για εκείνον.
Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024